Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Adweeks favorit-tweets om Ubers pr-haveri

Publicerad: 19 november 2014, 12:16

Emil Michael.

Foto: Uber.

Lyxtaxibolaget Ubers vice chef för affärer, Emil Michael, skapade stor uppmärksamhet i veckan efter att det kommit fram att han hade långt gångna planer på att hyra in researchers för att sätta dit journalister.


Ämnen i artikeln:

AdweekUber

Emil Michaels främsta mål var smutskasta PandoDailys chefredaktör Sarah Lazy – det hela blev känt efter att han berättade om sina planer under en middag där en Buzzfeed-redaktör också var närvarande.

Emil Michael valde sedan att pudla och menade att hans kommentarer inte återspeglade hans tro och intentioner, enligt Adweek.

Han möttes dock med skepticism på Twitter och Adweek har plockat ut 13 favorit-tweets om Ubers pr-haveri.

Här är några av dem.
LC skriver:
"Det här är hur en ursäkt ser ut från en manipulativ person. En hint. Det är inte ens en ursäkt".

Här syftar tweeten på Emil Michaels uttalande om att han nämnde det hela under en middag i samband en informell debatt och att det kom som en "frustration över en "sensationalistisk mediebevakning av ett företag som han är att stolt att jobba för" samt att det inte återspeglar hans riktiga syn och heller inte har någon relation till företagets syn eller inriktning.

Matt Wilcox anser att en "ursäkt inte är någon ursäkt om det inte ger uttryck för empati och sorg. Ånger är ingen ursäkt."

Ashley Esqueda menar att det han säger är: "Jag sade det där, men jag tycker inte riktigt så eftersom mina åsikter egentligen inte är mina när de görs offentliga."

Robert Moir undrar "Varför använder människor Uber när det här har skett. De har gjort klart att man inte kan lita på dem."

Här kan du läsa resten av Adweeks favorit-tweets.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

AdweekUber

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.