Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Affären blir bingo för Möller

Publicerad: 7 juli 2008, 13:19

Igår stod det klart att regeringen säljer fastighetsbolaget Vasakronan till AP Fastigheter för 41 miljarder. En affär som Vasakronans ledningsgrupp tjänar rejält på.


Bengt Möller

Mest drar vd Håkan Bryngelsson in. Han får en extra årslön, vilket ger honom drygt 8 miljoner kronor i år. Ytterligare 11 chefer på Vasakronan får en halv årslön om de stannar tre månader efter att affären är genomförd. Det skriver Dagens Nyheter idag.

Vasakronans informationsdirektör Bengt Möller kommer därmed att kunna utöka lönen på drygt 1,4 miljoner med ytterligare 700 000 kronor.
Men han vet inte idag vad han kommer erbjudas för tjänst i det sammanslagna bolaget.
– Jag tycker att affären är jättespännande, men jag tror inte att den nya ledningen kommer att vara klar förrän framåt hösten.

Men det är uppenbart att köparen AP-fastigheter gillar det jobb som Vasakronan gjort med varumärket. Trots att det är AP-fastigheter som är köparen kommer det nya bolaget att jobba under varumärket Vasakronan.
– Det är ett bra beslut som jag välkomnar. Självklart är det positivt att man valt Vasakronan.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.