Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Åhlénskoncernen byter namn

Publicerad: 1 oktober 2010, 08:34

Varumärken som Kicks och Lagerhouse ingår också i Åhlénsgruppen. Därför byter nu koncernen namn till Axstores för att betona sin bredd.


Ämnen i artikeln:

Åhléns

Nytt namn samma jobb. Thomas Axén är numera koncernchef för Axstores fd Åhlénsgruppen.

Namnbytet innebär alltså inte att Åhlénsvaruhusen byter namn. De kommer däremot att bli ett separat dotterbolag i Axstoreskoncernen.

– Inom Axstores har vi ett antal koncerngemensamma funktioner som möjliggör för bolagen att fokusera på att driva sina verksamheter och utveckla varumärken och kunderbjudanden. Vidare stöttar Axstores koncernbolagen i strategiska initiativ såsom nya marknads-etableringa, säger Thomas Axén vd och koncernchef för Axstores.

I Axstores ingår kring 310 varuhus i Sverige, Finland och Norge. Förutom Åhléns kosmetikakedjan Kicks och inredningskedjan Lagerhaus. Axstores köpte dessutom i förra veckan norska kosmetikakedjan Esthetique.

Namnet ändras idag och Axstores kommer precis som Åhlénsgruppen att ägas av företaget Axel Johnson AB som i sin tur ägs av Antonia Ax:son Johnson.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Åhléns

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.