Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

AIK-sponsor tagen på sängen

Publicerad: 20 november 2009, 10:24

AIK Hockeys sponsor Cavaliere fick ingen information om klubbens vilja att spela i ryska ligan, KHL. Företaget tycker att klubben är fel ute. – Vi hade ingen aning om detta. Vi tycker att AIK ska spela i Sverige, säger Stellan Kronander på Cavaliere till Resume.se.


AIK Hockey informerade om planerna på spel i KHL på en presskonferens i går. Här en bild från Viasats sändning där AIK-ordföranden Peter Mellqvist intervjuas.

Konfektionsföretaget Cavaliere, som klär AIK Hockeys spelare och desutom har sin logga på rinken och jumbotronen, är sedan förra säsongen en av klubbens officiella samarbetspartners.

Stellan Kronander är säljare och sponsoransvarig på Cavaliere, och han säger att AIK inte informerat företaget i förväg om satsningen mot KHL som presenterades på en presskonferens i går.

För att AIK ska kunna börja spela i den ryska ligan krävs en omsättningsökning från dagens 40 miljoner kronor till åtminstone 100 miljoner kronor. Klubben måste öka sponsorintäkterna radikalt, men Cavaliere fick inget veta.

– Jag såg det på sporten på tv. Vi visste inte någonting, säger Stellan Kronander.

Borde ni inte ha blivit informerade?

– Det kan man ju tycka.

Vad tycker ni om att AIK vill spela i ryska ligan?

–  Vi har visserligen butiker i Moskva och St Petersburg, men vi vill att AIK spelar i Sverige, det är där vi vill synas. Samtidigt har AIK ekonomiska problem, men vi vill att AIK ska spela i det svenska seriesystemet.

Vad gör ni om AIK:s önskan om KHL blir verklighet?

–  Vi har inte tagit ställning till det. Det är för tidigt att säga.

Resume.se har sökt en rad övriga AIK-sponsorer.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.