Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Alex Schulman hyllar sin frus salong – anmäls för smygreklam

Publicerad: 2 augusti 2017, 11:46

Inlägget på Instagram.

Foto: Skärmdump

Alex Schulman publicerade ett hyllande inlägg om Daisy Grace skönhetssalong på Instagram. Nu har han anmälts för smygreklam.


Ämnen i artikeln:

Daisy GraceAlex SchulmanInstagramAmanda SchulmanKonsumentverketSmygreklam

Poddprofilen och krönikören Alex Schulman publicerade nyligen ett inlägg som målande beskriver hur hans fötter har transformerats till det bättre. Detta tack vare behandlingar hos Daisy Gracy skönhetssalong, som ägs av hans fru Amanda Schulman och hennes syster Hannah Widell.

"Där fick jag pedikyr. De jobbade hårt. Och där bakom allt GUCK, fanns dom, mina fötter!! Jag är glad att ha dem tillbaka. Har ni förlorat era fötter? Ni kan få tillbaka dem, som jag!! Gå till Daisy Grace på Sveavägen 44 eller boka på daisygrace.se!" skriver han i sitt inlägg på Instagram.

Inlägget saknar annonsmärkning vilket har fått en person att reagera och anmäla det till Konsumentverket.

"Han skriver en dramatiserad text om sin frus salong och hur bra den är. Han rekommenderar följare att gå dit. Ingenstans är det märkt att det är reklam eller egenvinning etc." skriver anmälaren.

I dag har Alex Schulman publicerat en ny bild på Instagram som föreställer en skärmdump på en konversation med en reporter på Aftonbladet. Där skriver han, appropå anmälan, att:

"Amanda är ju min fru och jag är stolt över allt hon gör och ibland kanaliserar jag den stoltheten genom att skriva om det på Instagram, och det vill jag gärna fortsätta göra"

Det är inte första gången som familjen Schulman anklagas för att göra smygreklam i sociala medier. Så sent som förra veckan anmäldes hans bror Calle Schulman till Konsmentverket för ett Instagram-inlägg som sponsrats av Drive Now, vilket Resumé rapporterat om.

Amanda Schulman och Hannah Widell fälldes av Reklamombudsmannen i maj för att ha gjort smygreklam för sitt egna kosttilskott HERS. Då bad duon om uräkt och efterlyste en diskussion kring hur sponsrade inlägg bör märkas upp.
"Detta hände på grund av okunskap kring märkning samt vad som räknas som reklam och influencern ser fram emot att lära sig allt kring hur det på bästa sätt ska se ut" skrev RON i sin fällning.

I samma veva meddelade Konsumentverket att de inleder en större granskning av influencers som gör reklam för tvivelaktiga hälsopreparat.

Här är inlägget i sin helhet:

Jag förlorade mina fötter 2009. Det var en process, hände så klart inte över en natt. De blev fnasigare och fnasigare, förhårdnader och blämmer och vårter och all möjlig konstig skit. De skiftade färg, blev blåa, gråa. Ändrade konsistens, blev svampiga, "studsiga" eller hur man ska uttrycka det. Jag har alltid varit illa berörd av fötterna mina, men 2009 var alltså året då jag tog farväl av dem. Betraktade dem inte längre som en del av min kropp. Jag stängde fotbutiken! Tack och hej, fötter, ni tillhör inte längre Alex. Ni är nåt annat, ni är dött kött, ni är skrynklig hud, ni är vårta och blämma! Ni är inte JAG, fattar ni??!! Och så dolde jag dem i strumpor. Tittade inte på dem i duschen och bastun. Gav inte de asen en blick! Men det hände att jag saknade dem. 2013 saknade jag dem en hel del. 2014 var också ett år fyllt av något slags vemod, en sorg över att ha förlorat fötterna. Sen hände något, i våras. Min fru Amanda och syster Hannah köpte ett par salonger som de nu driver under namnet Daisy Grace. Där fick jag pedikyr. De jobbade hårt. Och där bakom allt GUCK, fanns dom, mina fötter!! Jag är glad att ha dem tillbaka. Har ni förlorat era fötter? Ni kan få tillbaka dem, som jag!! Gå till Daisy Grace på Sveavägen 44 eller boka på daisygrace.se!Ett inlägg delat av Alex Schulman (@alexschulman) Jul 31, 2017 kl. 2:58 PDT

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.