Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Alliansens hemliga möten med superstrateg

Publicerad: 7 juli 2008, 12:33

ALMEDALEN. Han var en av George W Bush viktigaste rådgivare. I år blir han Almedalens hetaste namn. På hemliga möten ska Karl Rove lära de borgerliga hur man vinner val.


AVSKEDSKRAM. I augusti förra året lämnade chefsstrategen Karl Rove sin tjänst hos George W Bush och får här en avskedskramav presidentfrun Laura Bush medan president George W Bush tittar på. Foto: Scanpix.

Under söndagen landade Karl Rove med fru i Stockholm.
George W Bushs tidigare stjärnstrateg är i Sverige för att drilla den unga borgerligheten i hur man vinner val samt ge sin analys på vilka förändringar som Europa kan vänta sig efter det amerikanska presidentvalet i november. Hans besök i Sverige omgärdas av strikt hemlighetsmakeri och arrangören Timbro är mycket knapphändig med information kring besöket.

– Han ska träffa politiker, näringsliv, kommunikatörer och strateger för att presentera de senaste trenderna inom politisk kommunikation och berätta vad som kan tillämpas här 2010. Men vilka han ska träffa vill jag inte säga, säger Billy McCormac, på Timbro.

Karl Rove kommer att befinna sig i Sverige fram till på torsdag och under den tiden finns flera viktiga möten inplanerade med nyckelpersoner.

Bland annat ska han träffa kommunikationsledningarna inom Alliansen med Per Schlingman i spetsen.

Dessutom ska Karl Rove träffa företrädare för näringslivet.

Flera av dessa toppmöten är inbokade i Stockholm under söndagen och måndagen.

Då ska Karl Rowe dessutom intervjuas av frilansjournalisten Andreas Henriksson som, enligt uppgift, hoppas sälja in artikeln till DN eller SvD. Karl Rove ska eventuellt också intervjuas av Ekots Staffan Ekendahl.

På måndagskvällen kommer det tidigare kulturrådet Johan Bengt-Pålsson att hålla en middag med Karl Rove som hedersgäst. De två lärde känna varandra under en studentpolitiskt konferens i Köpenhamn 1974. På middagen uppges en krets kring bland annat utrikesminister Carl Bildt att delta. Bildt själv befinnes sig dock utomlands.

– Karl Rowve och hans fru kommer på en privat middag till mig men vilka som kommer mer vill jag inte säga, säger Johan Bengt-Pålsson.

På tisdagen flyger Karl Rove till Visby och där arrangerar Timbro en lunch med honom som föredragshållare på restaurang Lindgården.

På kvällen hålls en hemlig middag för än mer prominenta gäster.

På onsdags morgonen arrangerar Timbro en ”exklusiv” pressfrukost på Vårdklockegatan 10 i Visby.

Karl Roves meritlista är imponerande och han har bland annat varit med och vunnit fyra amerikanska val varav två presidentval. För Timbro är Karl Roves besök en storsatsning och en flört med den borgerliga alliansen.

– Det är en väldigt stor satsning för oss men det är helt klart värt det. Det blir mycket valuta för pengarna och ställer upp på det mesta utan att vara restriktiv, säger Billy Mc Cormac.

Hur mycket satsningen kostar vill Billy Mc Cormac inte avslöja.

Enligt Resumés beräkningar skulle den typ av fyra-dagars satsning som man gör med Karl Rove kunna gå på närmare en miljon kronor med arvode och omkostnader. Enligt källor har dock Karl Rove nöjt sig med cirka 250 000 kronor eftersom han beskriver sig som en stor Sverigevän.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.