söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Allsvenska storklubbarna tar ställning för allas lika värde med regnbågsfärgade matchställ

Publicerad: 13 augusti 2021, 11:20

Från vänster: Filippa Hopkins, Donald Niklasson, Tobias Sana och Marcus Berg i IFK:s regnbågsställ.

Foto: Pressbild

På lördag möts Malmö FF och IFK Göteborg i Allsvenskans 15:e omgång. Tillsammans kommer lagen ta ställning för alla människor lika värde genom att spela i regnbågsfärgade matchkläder.

Ämnen i artikeln:

PrideAllsvenskanIFK GöteborgMalmö FF

Alicia Price

alicia.price@resume.se


World Pride pågår i detta nu, och det är i samband med detta som de två fotbollslagen väljer att göra den gemensamma manifestationen, enligt ett pressmeddelande från IFK Göteborg. 

– Med det specialdesignade bortastället tar vi tydlig ställning. Alla ska känna sig välkomna i IFK Göteborg. Regnbågen är en symbol och ett ställningstagande för tolerans, mångfald och respekt för medmänniskor. Det är precis i linje både med svensk fotbolls uppförandekod och med det vi som kamratförening bygger på, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild.

Klubbarna genomförde även ett seminarium om allas lika värde, som publicerades på Malmö FF:s hemsida.

”Vi må vara konkurrenter med Malmö FF på fotbollsplanen, men i vår grundsyn och våra värderingar förenas vi”, skriver IFK Göteborg vidare i pressmeddelandet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Twitter är blockerad under “Visa våra partners”.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev