Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Almega visar upp snuskig skoltoalett för politikerna

Publicerad: 25 juni 2014, 11:43

Bygganvisningar till skoltoaletten

Efter doftljusen i våras uppmärksammar Almega resultatet av kommunernas prisjakt i offentliga städupphandlingar på nytt. I Almedalen kommer de att bygga en skalenlig och snuskig skoltoalett.


Ämnen i artikeln:

Youme AgencyAlmedalen 2014Almega

Almega Serviceentreprenörerna, städföretagens branschorganisation gjorde ett uppmärksammat dr-utskick i våras när kommunpolitiker fick ett doftljus som stank av sunkig skoltoalett. Nu följer Almega och YouMe Agency upp kampanjen i Almedalen.

– I våras skickade vi en doftljus med lukt av skoltoalett till 260 ansvariga kommunpolitiker runt om i Sverige. I Almedalen följer vi upp med en visuell upplevelse av den verklighet många skolbarn möter dagligen. Det är lätt att blunda för saker du aldrig ser och om inte politikerna besöker skoltoaletten får vi helt enkelt ta skoltoaletten till politikerna, säger Ari Kouvonen, näringslivspolitisk expert på Almega Serviceentreprenörerna i ett pressmeddelande.

Skoltoaletten i Almedalen kommer att byggas upp som ett tittskåp. Här kan besökaren i detalj betrakta hur innehållet på en toalett som används tre gånger mer än en genomsnittlig kontorstoalett, men städas hälften så ofta ser ut.

Ambitionen med kampanjen är att uppmärksamma skolbarnens bristfälliga arbetsmiljö. Men också att få offentliga upphandlare av städtjänster att höja kraven på kvalitet och öka antalet städtimmar i skolorna.

– Glädjande nog ser vi en positiv trend där allt fler kommuner bestämmer sig för att höja kvalitetskraven i sina upphandlingar. Men det är från låga nivåer. Fortfarande avgörs 95 procent av alla städupphandlingar helt på lägsta pris, säger Ari Kouvonen i en kommentar.

Bakom strategin står YouMe Agency. Produktion är genomförd av Martin Bergström/Skarp samt Närbygg AB.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.