Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anders Björck till JKL

Publicerad: 30 oktober 2009, 08:39

Nu är det klart med Anders Björcks nya tillvaro som pr-konsult.
Den förre moderate försvarsministern – senast landshövding i Uppsala län – knyts till JKL, byrån som sedan tidigare har Göran Persson i sitt stall.


Ämnen i artikeln:

JKLGöran Persson

Tidigare i höstas värvade JKL TV4:s politiska kommentator Lena Smedsaas. Nu ansluter även Anders Björck, som formellt tillträder den 1 januari, enligt Sveriges Radios Upplandsnytt.

– Jag ska på deltid jobba med konsult- och medieverksamhet. Tillsammans med två andra personer med lång erfarenhet från näringslivet kommer jag att jobba i en särskild industrikonsultgrupp. Vi kommer att jobba med rådgivning, projekt, utbildning och mycket annat tillsammans, säger han till Upplandsnytt.

Att han tidigare var politiker ser han bara som en fördel. Moderaten Anders Björck var försvarsminister i den borgerliga regeringen 1991-1994. Sedan blev han vice talman i riksdagen. De senaste sju åren har han varit landshövding i Uppsala län.

–  Den erfarenhet jag och många andra skaffat oss, den ska naturligtvis användas. Annars kunde jag suttit och matat fåglar resten av livet och det tänker jag inte göra, säger han till Upplandsnytt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

JKLGöran Persson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.