Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anders Borgs krishantering: Ber om ursäkt för skandalfesten på Facebook

Publicerad: 4 augusti 2017, 08:43

Anders Borg under tiden som minister.

Foto: Wikimedia Commons

Den förre finansministern Anders Borg betedde sig gravt olämpligt på en fest i helgen, enligt uppgifter till flera medier. Då väljer han att själv gå ut och be om ursäkt på Facebook. – Det är en styrka, säger krishanteringsexperten Jeanette Fors-Andrée.


Ämnen i artikeln:

Jeanette Fors-AndréeKrishanteringFacebookAnders Borg

Det var igår kväll som sajten Dagens Opinion var först med att publicera storyn om skandalfesten som ägde rum i helgen, men valde då att anonymisera Anders Borg "med hänsyn till hans familj". Enligt uppgifter betedde sig Anders Borg högst olämpligt på tillställningen, bland annat genom att visa sitt kön för andra festdeltagare och kalla kvinnor för "hora".

I morse, klockan 08.45, valde ex-ministern att själv gå ut på sin Facebook-sida och kommentera händelserna.

"Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt. Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende" skiver Anders Borg i sitt Facebook-inlägg.

En kvart därefter publicerade Aftonbladet sin artikel, men namn och bild, med fler graverande uppgifter om Borgs uppträdande på festen.
– Han betedde sig oerhört illa. Det var mycket obehagligt att se, säger en gäst till tidningen.

LÄS MER: Så fick Aftonbladet loss Anders Borg-storyn

Själv har Anders Borg valt att inte kommentera händelserna vidare, utöver sitt inlägg på Facebook. Storyn toppar nu de flesta stora medier i Sverige.

Krishanteringsexperten Jeanette Fors-André tycker att det var rätt beslut av Borg att gå ut och addressera händelsen i sina egna kanaler.
– Att be om ursäkt är en styrka, inte en svaghet. För det ska han ha en stor eloge. Det är mänskligt att göra misstag, och när allt kommer omkring handlar det om att kunna be om ursäkt. Det gör han riktigt snyggt tycker jag, säger hon till Resumé.

Anders Borg var finansminister i Alliansregeringen från 2006 till 2014. Han arbetar nu som rådgivare för flera stora företag och internationella organisationer. Bland annat sitter han i Kinneviks styrelse.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.