Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anders Gerdin flirtar med Ica

Publicerad: 13 november 2008, 09:02

Aftonbladets tidigare chefredaktör Anders Gerdin har påbörjat sin nya karriär som pr-konsult. Nu har budet gått till Ica. Gerdin vill hjälpa dem förhindra en ny köttfärsskandal.


Anders Gerdin. Foto: Erik Esbjörnsson

Anders Gerdins nya yrkesval som pr-konsult marknadsförs redan på telefonsvararen där han förkunnar: ”Om kvällstidningarna står och knackar på din dörr – ring mig så ska jag försöka ge dig professionella råd”.
Anders Gerdin påstår själv att han inte aktivt letar kunder och försöker marknadsföra sig.

Med viss tvekan konstaterar han att han inte har några kunder än men ”att några är intresserade”.
Bland annat har Anders Gerdin aktivt sökt upp Ica och erbjudit sig att förbereda dem för hur de ska hanteraren granskning liknande den som Uppdrag Granskning gjorde i fjol och som resulterade i att bolaget fick skarp kritik för sin hantering av köttfärs.

Anders Gerdins erbjudande bekräftas av Icas presschef Staffan Ekengren.
– Ja, det stämmer.
– Vi får väldigt många propåer från pr-konsulter och det i synnerhet efter köttfärshändelserna. En av dem som hörde av sig var Anders Gerdin. Han har presenterat vad det är för tjänster som han erbjuder.

Anlitar ni Anders Gerdin?
– Jag kan bara bekräfta att vi har pratat med honom. Vi har inte kommit vidare till något samarbete. Jag kan inte säga om det kommer att bli aktuellt.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.