Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anders Milton blir pr-konsult hos Isak

Publicerad: 5 februari 2008, 10:31

Förre Röda korset-basen och nationella psykiatrisamordnaren Anders Milton blir delägare i pr-byrån Isak. Han börjar ”tämligen omgående”.


Anders Milton har haft en rad tunga uppdrag inom framförallt hälsovårdsrelaterade organisationer efter en karriär som läkare. Han har varit ordförande i Saco, World Medical Organisation och Folk och Försvar och har på senare år varit ordförande i Svenska Röda korset och regeringens nationella psykiatrisamordnare, samt varit ledamot i katastrofkommisionen efter tsunamin. Nu blir han pr-konsult på Isak.

– Med den bakgrund jag har handlar det om att hjälpa politiker så att de beslut som fattas har rätt underlag, bakgrund och sakinnehåll. Det är klart att min bakgrund inom hälso- och sjukvård gör att det ämnet ligger nära till hands, säger Anders Milton till Resume.se.

– Jag tycker att gränslandet mellan det politiska systemet och de verksamheter som är beroende av politiska beslut är intressant, säger han.

Anledningen till att han väljer att gå in i Isak är främst att han känner delägarna sedan tidigare. Vilka uppdrag han kommer att jobba med vill han inte säga just nu.

– Han har ju en oerhört bred erfarenhet av svenskt samhälle, inte minst när det gäller sjukvården. Vi tycker att han är intressant och han tycker att vi är intressanta, säger Bengt Lindmark, en av delägarna, till Resume.se.

Några ytterligare delägare är inte på väg in:
– Nej, vi gillar det här mindre formatet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.