Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anders Wallner blir politisk sekreterare åt Wetterstrand

Publicerad: 31 januari 2008, 13:16

Anders Wallner blir Maria Wetterstrands nya politiske sekreterare. Han är bland annat känd för att ha propagerat för mäns rätt att amma sina barn.


Anders Wallner har varit partistyrelseledamot i mp sedan 2007, och ansvarar idag för ärenden gällande integration, asyl, rättvis handel och internationella frågor. Wallner är queerfeminist och var pressansvarig för Stockholm Pride 2007.

På sin personliga blogg skyggar han inte inför att behandla kontroversiella ämnen. Jämställdhetsfrågor och kulturpolitik blandas med inlägg om rätten och möjligheten att amma sina barn – för både män och kvinnor.

Vi har hört att du ska bli Maria Wetterstrands nye politiske sekreterare, stämmer det?

– Jag trodde det var ni som startade de flesta ryktena, men ja, det stämmer.

När blev det klart och när börjar du?
– Det blev officiellt idag och det är meningen att jag ska börja den 1 mars.

Varför tror du att just du fick tjänsten?

– Jag tror att man letade efter någon som kunde komma med lite nya perspektiv och nya sätt att arbeta. Många ur vår väljarbas är ju precis som jag unga storstadsmänniskor. Jag tror att man ville ha någon som kunde jobba med både miljö och jämställdhetsfrågor. Och det är ju där min bakgrund ligger – jag är ju ingen ”miljönisse”.

Hur känns det att få den här möjligheten?

– Det känns jättekul. Och skönt att det är officiellt nu.

Anders Wallner frilansar även som skribent och driver sitt eget medieföretag vid sidan om sina politiska åtaganden. Det tror han dock att han måste sluta med eftersom politiken kommer att ta upp all hans tid. Bloggen fortsätter han dock att skriva.

– Där kommer jag att fortsätta på samma sätt. Det är ju mer jag som privatperson som kommer till tals där. Och jag tycker inte att ämnen som amning för män är kontroversiellt. Det är ju ett vetenskapligt fastställt faktum.

Rebecca Martin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.