Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anders Westgårdh svarar på kritiken från GT

Publicerad: 29 maj 2013, 14:32

Foto: Stefan Strömberg

Aftonbladets kolumnist Anders Westgårdh bemöter mu kritiken från GT om att han skulle skriva krönikor i egen sak. – GT väljer att blanda ihop korten för att få sin egen story att hålla, säger han.


Ämnen i artikeln:

Welcom

I ett brev till Resumé bemöter nu Anders Westgårdh den artikel som GT publicerade i dag.

I brevet skriver han:
"GT påstår att jag i rollen som kolumnist för konkurrenten Aftonbladet skulle ägna spaltutrymme åt att "göra reklam för varför det är bra med Västlänken". Det är ett barockt påstående. Sanningen är att jag har ventilerat mina bekymrade synpunkter kring Göteborgs framtid, och min syn på GT:s populistiska kampanj för en folkomröstning. Men jag har aldrig skrivit ett enda ord – varken positivt eller negativt – om Västlänken, det projekt som Welcom har som uppdrag att kommunicera kring"

Anders Westgårdh har skrivit krönikor i Aftonbladet sedan han slutade som avgick som chefredaktör för GT 1998. Samtidigt har han arbetat som kommunikationskonsult först inom Forsman & Bodenfors och sedan på Welcome, som han grundade 2001.

"Under alla dessa år har jag aldrig ens lekt med tanken på att "göra reklam" för någon av våra kunder" skriver han.

Han menar att GT i blandar ihop två olika saker för att leda sin tes i bevis.
Welcom som kommunikationsbyrå är upphandlade av Trafikverkets region Väst. Trafikverket är en statlig förvaltningsmyndighet med uppdrag att genomföra politiska beslut på trafikområdet.

"Verket har ingen opinionsbildande roll. Vårt uppdrag är att arbeta med samhällsinformation för projekt Västlänken. I uppdraget ingår inte någon form av PR-­arbete."

Dessutom understryker Anders Westgårdh att han personligen inte är inblandad i uppdraget.

I GT-artikeln ställs frågan till Aftonbladets chefredaktör Jan Helin: "Det är inte så att det går att köpa sig in i krönikorna i Aftonbladet?

"Det är en oerhörd anklagelse, både mot Aftonbladet och Trafikverket. I mina ögon säger den dock mer om GT än om de angripna. Desperationen lyser igenom hela publiceringen, och som gammal GT­‐medarbetare och f.d. chefredaktör blir jag uppriktigt ledsen över hur lågt min gamla tidning har sjunkit" skriver Anders Westgårdh

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Welcom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.