Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Annica Elmehagen slutar på Eniro

Publicerad: 27 november 2013, 10:41

Annica Elmehagen, Eniro.

Foto: Pressbild.

Annica Elmehagen Lundquist gör sin sista arbetsdag på Eniro på fredag. Därefter vet hon inte riktigt vad nästa utmaning blir. – Jag ska ta en liten funderare, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Eniro

I januari 2011 anslöt Annica Elmehagen Lundquist som kommunikationsdirektör till det då krisande Eniro. Sedan dess har mycket förändrats. I dag är bolaget en kursraket på börsen och framtiden ser betydligt ljusare ut än vad den gjorde för bara tre år sedan.

I det skedet väljer hon alltså att hoppa av. Annica Elmehagen Lundquist känner att uppdraget är slutfört.  
– Nu är vi ute på andra sidan och har vänt bolaget. Då står vi inför ett nytt steg. Det finns ett antal saker att göra i organisationen, bland anat att lägga marknadsföringen närmare produktutvecklingen. Konsekvensen är att kommunikationsområdet centraliseras, vilket gör att det inte längre är en koncernfunktion, säger hon.  

Det innebär i praktiken att kommunikation, varumärke och marknadsföring ska gå hand i hand framöver, vilket är en strategi som Annica Elmehagen Lundquist själv har varit med och tagit fram. Någon regelrätt efterträdare till henne blir det därför inte tal om.  Däremot kan det behövas en ny informationschef som sköter den regelrätta företagskommunikationen gentemot media och andra intressenter.

Vad hon kommer att göra härnäst vet hon inte:
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på det. Jag ska ta en lite funderare. Men jag tycker om den här typen av uppdrag när kommunikationen är en viktig del av vändningen.   Förutom Eniro har Annica Elmehagen Lundquist arbetat på Telenor och Microsoft, samt Kreab och JKL.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.