fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Annie Lööfs talskrivare ska ratta Centerns kommunikation

Publicerad: 31 januari 2019, 16:01

Charlotta Helge har varit talskrivare för Annie Lööf i fyra år. Nu tar hon över rollen som kommunikationschef efter Ola Spännar.

Ämnen i artikeln:

Ola Spännar

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Charlotta Helge har arbetat för Centerpartiet i 13 år som politisk sakkunig, pressekreterare, förhandlare och de senaste fyra åren som talskrivare åt Annie Lööf. I samband med partiets kommundagar i Umeå som drar i gång under fredagen kommer hennes sista tal läsas upp av partiledaren för den här gången. Charlotta Helge har nämligen utsetts till ny kommunikationschef för Centerpartiet efter Ola Spännar som lämnade partiet i höstas.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta jobba för Centerpartiet och använda min kompetens inom politik och kommunikation. Det känns som ett bra och naturligt steg att få ansvara för hela partiets kommunikation

Du kommer ju från en annan bakgrund än Ola Spännar och är starkt knuten till politiken. Hur kommer rollen förändras?
– Det är sant att jag har en annan bakgrund än Ola Spännar som hade mer av en bakgrund i kommunikation, det är inte exakt klart hur min roll roll kommer att utformas.

Annie Lööf har gjort en resa i opinionen och seglat upp som en av landets mer populära partiledare de senaste åren. Vad har talen bidragit till?
– Det är ingenting jag vill ta åt mig äran över utan det handlar mer om ett sammantaget arbete där vi har blivit bättre på att kommunicera vår poltik. Ett långsiktigt arbete som gett resultat.

Hur ser du på kommunikationens roll sett till Centerpartiets roll i regeringsbildningen och det nya politiska landskapet?
– Genom att visa att liberal politik får genomslag i propositioner och berätta för väljarna om hur vi driver på och utmanar regeringen för förändringar. Vi har en effektiv organisation i dag, vilket inte minst syntes i valrörelsen. Sedan finns det alltid utrymme för utveckling.

Magnus Demervall har jobbat som strateg till partiledningen och tillträder den nya positionen som policychef för Centerpartiet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev