Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Anti Black Friday-dag byter namn

Publicerad: 23 november 2020, 08:56

Foto: Press

Shoppingdagen Black Fridays motpol White Monday byter namn, med målet att bli aktuell året runt.


Ämnen i artikeln:

Black Friday

White Monday grundades 2017 som en reaktion på Black Friday, av klädreparationsbolaget Repamera och dess vd Henning Gillberg samt en tidigare kollega. 

Dagen går av stapeln varje måndag innan Black Friday, och samlar numera över 100 svenska företag som erbjuder rabatt på tjänster så som reparation och hyrtjänster, eller begagnade varor. Sedan i fjol har även internationella bolag, från 30 länder, anslutit sig till dagen.

Nu byter dagen namn till Circular Monday. Med det nya namnet hoppas rörelsen förtydliga sitt syfte. Man gör även om hemsidan till en sökplattform öppen året runt, där konsumenter kan hitta uthyrnings- och reparationstjänster samt företag som säljer begagnade varor. 

– Vi har samlat ihop hundratals företag för den som vill shoppa cirkulära julklappar. Exempelvis presentkort på reparationer och hyrtjänster eller varför inte en begagnad laptop? Funktionen man får ut av produkten är densamma, oavsett om den är ny eller begagnad, säger grundaren av rörelsen, säger Henning Gillberg i ett pressmeddelande.

Läs mer: ”Målet är att få H&M och Ikea att bojkotta Black Friday” 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Black Friday

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.