Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Använde skattepengar för egen pr-strategi

Publicerad: 28 september 2012, 07:39

Christer G Wennerholm (M).

Enligt SvD har Stockholms läns landsting betalat KPMG för partipolitisk pr. Konsultbolaget tog fram en pr-strategi åt trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) och andra politiker som behövde hjälp med att kommunicera kring den infekterade frågan om upphandlingen av skärgårdstrafiken.

Ämnen i artikeln:

Stockholms Läns Landsting

MH

Magnus Helander


Pr-planen, som kallas "utkast till kommunikationsstrategi" och är stämplad som arbetsmaterial, inkluderar bland annat att låta de fyra ledarna från majoriteten i trafiknämnden skriva en debattartikel i Dagens Nyheter, uppger SvD.

Agerandet kritiseras av oppositionslandstingsrådet Helene Hellmark Knutsson, gruppledare för Socialdemokraterna. Hon kräver nu att landstingsdirektören förklarar sig.

– Vi har ganska generösa partistöd att för att partierna ska kunna föra ut olika ståndpunkter. Det är de pengarna som ska användas. Skattebetalarnas pengar ska gå till själva verksamheten, säger Helene Hellmark Knutsson till SvD.

Christer G Wennerholm vill inte svara på SvD:s frågor utan hänvisar till trafiknämndens förvaltningschef Anders Lindström som i sin tur inte kan svara på varför en pr-plan beställdes.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev