Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Apotek Hjärtat lanserar sommarplåga mot myggpinan

Publicerad: 19 juni 2019, 08:32

Kommunikationsbyrån Wenderfalck har tagit fram en potentiell sommarhit mot sommarens kanske värsta pina – myggen.


Myggbett är irriterande och svåra att undvika på sommaren, inte minst för mindre barn som inte ska använda myggmedel. Men ljudbaserad forskning visar faktiskt att en blandning av höga och låga frekvenser (hz) gör att myggen blir avskräckta och får dem att bita mindre.

Mot bakgrund av detta lanserar nu Apotek Hjärtat "Smashing Mosquito Summer Edition 2019": Dubstepversioner av kända barnlåtar som ska hjälpa till att hålla myggen på avstånd från barnen i sommar. Just genren dubstep valdes eftersom musiken är en blandning av höga synthelement och låga basfrekvenser, vilket då lämpar sig extra bra mot myggen. Det är den svenska dubstepduon Kloudmen, bestående av Martin Åberg och David Lindvall, som producerat musiken.

Smashing Mosquito Summer Edition innehåller barnfavoriter som Små grodorna (Kli-max Remix), Huvud, Axlar, Knä & Tå (Sunset Dubstepmix), Imse Vimse Spindel (Mosquito Mix) samt Klappa händerna (BzzBzz Mix) – remixade av DJ MYGGBETTY.

– Låtarna blir ett digitalt myggmedel som får barn att dansa i sommar. Passar lika bra till After Eighten på verandan som på skogsrave, säger Petter Rudwall, creative director på Wenderfalck.

Låtarna finns på Spotify, Apple Music, Amazon och alla stora streamingtjänster.

Idé och kommunikation: Wenderfalck
Dubstep-producenter: Kloudmen
3D och mygganimatör: Hampus Lideborg

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.