Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Appen Beatballs ska göra köttbullar av musik

Publicerad: 3 september 2014, 12:55

Vet du inte vad du ska laga till middag ikväll? Studenter från Hyper Island har utvecklat en betaversion av webbappen Beatballs som förvandlar musik till recept på köttbullar.


Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Studenterna, som läser programmet Interactive Art Direktor på Hyper Island, har tillsammans utvecklat appen Beatballs som översätter musik till smaker. Appen bygger på en kod som utvecklats för att konvertera musik till smaker. Beroende på låtens kombination av tempo, rytm, stämning och ton skapas en specifik smakprofil för köttbullarna.

– Vanligtvis lagar du mat till musik men, men med vår app kommer musiken berätta vad du ska laga, säger en student på Hyper Island i ett pressmeddelande.  

Studenterna har dessutom utvecklar en prototyp av en köttbullemaskin som läser in recepten för att sedan tillaga köttbullarna. Förhoppniongen är att maskinen ska kunna byggas med hjälp av sajten Kickstarter.

Här kan du testa betaversionen av webbappen Betballs.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

Hyper Island

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.