måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Aqua Dental tar hjälp av Margaux Dietz och Filip Hammar för att få fler att gå till tandläkaren

Publicerad: 25 augusti 2021, 08:11

Marguax Dietz och Björn Klinge.

Foto: Jonathan A Eyre

Den snabbväxande tandvårdskedjan Aqua Dental instiftar Tandvårdsrädslans dag.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I början av 2021 tog tandvårdsbolaget Aqua Dental in Axel Johnsons investeringsbolag Novax för att kunna expandera. Nu instiftar bolaget Tandvårdsrädslans för att få fler att gå till tandläkaren, den 24 augusti.

Frontar kommunikationsinsatsen gör Björn Klinge, professor, forskare inom tandlossning, och senior rådgivare till Aqua Dental samt en rad ambassadörer som Margaux Dietz, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Initiativet kommer att marknadsföras under hashtaggen #spolarädslan och kedjan har också skapat en kampanjsajt som ger mer information.

Sanders Agency och dess creative director Samir Chahimi har tagit fram en film för sociala medier där Marguax Dietz samtalar om sin tandvårdrädsla med Björn Klinge på en av kedjans kliniker. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Enligt en undersökning från Göteborgs universitet lider en femtedel av svenskarna av tandläkarskräck Ambitionen är att den 24:e augusti ska bli en återkommande dag som syftar till att råda bot på rädslan.

Kommunikationsinsatsen ska sprida kunskap om tandläkarskräck vad dålig tandhälsa betyder för den övriga hälsan. En tandhälsorapport från Aqua Dental visar att 10 procent undvikit att gå till tandläkaren på grund av just rädsla.

– Att så många undviker tandläkaren kan långsiktigt bli allvarligt eftersom tandhälsa är väldigt nära förknippat med bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Forskning visar att dålig tandhälsa också kan få sociala konsekvenser och ge mental ohälsa. Detta sammantaget kan förkorta livet med ett antal år, säger Björn Klinge i en kommentar.

Aqua Dental har långsiktiga planer på att expandera med en internationell Dental Anxiety Day för att lyfta frågan även globalt.

Som en del av initiativet kommer Aqua Dental att öppna sina kliniker för tandvårdsrädda patienter och deras sällskap samt erbjuda dem ett kostnadsfritt besök fram till 30 oktober. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev