Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Åsa Romson ber om ursäkt för kritiserad tweet efter terrordåden

Publicerad: 14 november 2015, 11:53

Vice statsminister Åsa Romson (MP) förklarar sig.

Foto: Wikimedia Commons.

Miljöpartiets språkrör fick hård kritik för en tweet efter fredagens terrordåd i Paris. Nu är texten raderad, och hon har bett om ursäkt till de som tagit illa upp.


Ämnen i artikeln:

Åsa Romson

Under fredagskvällen drabbades Paris av ett flertal terrordåd där hundratals människor dödades och blev allvarligt skadade. Sedan dess har världens ledare fördömt attacken och visat sitt stöd till offren och det franska folket.

Strax efter attentaten twittrade Miljöpartiets språkrör och vice statsminister Åsa Romson ut sitt stöd till de drabbade. Sedan skrev hon:

"De mycket allvarliga händelserna i Paris just nu kan försvåra för klimattoppmötet i dec då över 100 regeringschefer planerat delta.".

Att hon fokuserade på det kommande toppmötet, samtidigt som attackerna pågick, fick många att reagera kraftfullt. Åsa Romson tog bort sin tweet, och på lördagsmorgonen tog statsminister Stefan Löfven avstånd från uttalandet.
– Jag har påtalat för Åsa Romson att det är ett olämpligt uttalande. Det är inte fokus nu på vad som händer med miljökonferensen. Det viktiga här nu är att uttrycka vår empati och sympati med offren och deras anhöriga, säger han till TT.

Vid lunchtid gick Åsa Romson ut på Facebook och förklarade sig. Hon skriver att hon i första hand tänker på offren för attackerna, men också vilka konsekvenser det kan ge för det öppna samhället. Därefter ber hon om ursäkt till de som tagit illa vid sig.

"Jag insåg dock att min andra tweet olyckligt och olämpligt kunde ge en felaktig bild av mina tankar igår, idag och fortsatt om man inte hade läst min första. Därför raderade jag den och formulerade en ny tweet som bättre speglade mina tankar." skriver Romson.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Åsa Romson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.