Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

ATG låter publiken kommentera Elitloppet via Twitch – får draghjälp av Filip och Fredrik

Publicerad: 21 maj 2019, 12:24

För första gången låter ATG publiken agera sportkommentatorer – och sänder det live på Twitch. Vinnaren får referera finalen med Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.


Ämnen i artikeln:

ATGFilip och Fredrik

Via Twitch kommer tittarna kommer att kunna följa sammanlagt 24 lopp under lördag och söndag som refereras av  Elitloppet-besökare och några särskilda gäster. Värdar för sändningarna blir travexperten Kristofer "Fölet" Jakobsson och Twitch-profilen Tobias "Tejbz" Öjerfalk. Den som bedöms kommentera loppet bäst får referera finalen tillsammans med Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

– Vi vill involvera travfansen i Elitloppsupplevelsen och det känns som att vi hittat ett sätt att fånga in folkfesten på plats och ta läktarstämningen hela vägen in i de svenska hemmen. På Twitch är det dessutom enkelt för tittarna att interagera med kommentatorerna, säger Sten Andersen, Chief marketing & PR officer på ATG i en kommentar.

– Att få kommentera finalen i Elitloppet känns som en efterlängtad revansch efter min oerhört korta karriär som travreporter. Elitloppet är i min mening Sveriges största folkfest, och det ska bli kul att få inviga Filip i detta, säger Fredrik Wikingsson i ett uttalande.

Fredrik Wikingssons tv-karriär började som travreporter i programmet Vinnare under 90-talet, han har också ägt en travhäst tillsammans med sin parhäst Filip Hammar och ATG-profilen Peter "Foppa" Forsberg.

Under finaldagen, söndag den 26 maj deltar Filip och Fredrik i livesändningen. Den mer traverfarna i duon, Fredrik Wikingsson kommer då att lär Filip Hammar allt han kan om trav och tillsammans kommenterar de även ett av söndagens lopp tillsammans med vinnaren i ATG:s tävling. Tv-profilerna har under våren ingått samarbere med spelbolaget, bland annat har ATG sponsrat duons populära podcast.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ATGFilip och Fredrik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.