Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Attacken mot Vattenfalls firmafest

Publicerad: 15 oktober 2009, 13:01

Igår hade Vattenfall personalfest på Söderstadion i Stockholm. Då passade Greenpeace på att lyfta fram hur mycket koldioxid det statliga bolaget släpper ut.


Ämnen i artikeln:

GreenpeaceVattenfall

Greenpeace utnyttjade Globen för sitt budskap igår.

Greenpeace har under veckan genomfört ett antal kampanjer mot Vattenfall. Anledningen är att regeringen nu ser över ägardirektiven för den statliga energijätten. Tidigare i veckan har ett antal aktivister iklädda ”Reinfeld-masker” protesterat utanför Vattenfalls olika kontor i Sverige.

Igår var det dags för att föra fram budskapet i en större omfattning. Samtidigt som Vattenfalls medarbetade minglade inne på Hovet, användes grannarenan Globen som bioduk.
– Till en början var det ganska lugnt. Sedan började de ändra färg på Globen och projicerade själva en NHL-logga, men det funkade inte riktigt. Sedan kom polisen och bad oss avbryta, säger Isadora Wronski, som jobbar med klimatfrågor på Greenpeace.

Polisen kunde dock inte ingripa eftersom det var oklart om Greepeace gjorde sig skyldiga till något brottsligt. Så budskapet om koldioxidutsläppen från Vattenfalls 12 kolkraftverk fick fortsätta.
– Jag tror att ingen som var på Vattenfalls fest kan ha missat budskapet.

Vad är syftet med kampanjen?
– Det är att näringsdepartementet ska formulera tuffare ägardirektiv, så att Sverige visar klimatledarskap inför toppmötet i Köpenhamn.

Resume.se har sökt en kommentar från Vattenfall.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

GreenpeaceVattenfall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.