Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Augmented reality lyfter upplevelsen för nöjesparker

Publicerad: 13 maj 2013, 13:41

OTW har tillsammans med Parks and Resorts tagit fram ett nytt 60-sidigt sommarmagasin där alla parker presenteras. Och med augmented reality får tidningen ytterligare en dimension, när stillbilder blir till film.


Ämnen i artikeln:

OTW

Via gratisappen Aurasma kan användaren i sin smartphone se filmerna som är kopplade till utvalda bilder i tidningen. Bland annat kan läsarna åka med i Twister på Gröna Lund och Racer på Skara Sommarland, se Furuviks schimpans Santino måla tavlor samt se och höra djurvårdaren Sunna Edberg berätta om sitt arbete med delfinerna på Kolmården.

När den svartvita stillbilden på Grönans radiobilar börjar röra på sig får läsaren en inblick i hur det såg ut på Gröna Lund år 1928. Och genom att rikta telefonen mot en porträttbild av Gröna Lunds attraktionschef Peter Osbeck får du se och höra honom berätta om arbetet bakom parkens nya superattraktion Eclipse. Sammanlagt finns det 12 filmer insprängda i  magasinet.

– Parks and Resorts är bäst i Sverige på att bjuda sina gäster på magiska upplevelser. Då kändes det naturligt att vi även skulle försöka göra deras magasin till en upplevelse utöver det vanliga, säger Erika Gohde, redaktionell konceptutvecklare på OTW.

Materialet i magasinet är producerat med utgångspunkten att det ska användas flera kanaler - bilder, filmer och texter används på koncernens olika sajter,  i sociala medier och i nyhetsbreven.

– Det är första gången vi presenterar alla fem parkers utbud och våra samlade upplevelser i ett kundmagasin. Vi ville ge våra besökare en komplett guide till varje park men även berätta hur vi arbetar koncernövergripande med bland annat djurhållning, bevarande av arter och utbildning, säger Tina Landelius, Informationsansvarig på Parks and Resorts.

Tidningen trycks i 130 000 exemplar och kommer att distribueras bland annat via SJ:s tåg och på koncernens parker.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

OTW

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.