Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Auktionerar ut sig i elfte timmen

Publicerad: 28 januari 2013, 10:10

Andreas som strateg, hipster och eventmakare

Andreas Zannin pluggar strategisk kommunikation och PR på Berghs. Som vanligt var han sent ute och nu är det knappt två veckor kvar innan studenterna går ut på praktik. I helgen gjorde han en "Praktikant-Shop" i form av en hemsida i ett försök dra branschens ögon till sig.


Ämnen i artikeln:

Berghs

De flesta av Andreas Zannins klasskompisar på Berghs har redan ordnat en praktikplats. Med knappt två veckor kvar till praktikperioden för studenterna i strategisk kommunikation och PR har han ännu inte närmat sig någon byrå.

I lördags tog Andreas Zannin tag i saken. Han satte sig framför datorn i några timmar och skapade hemsidan "Andreas Praktikant-Shop". Här erbjuder han sig sina tjänster som strateg, eventmakare, kreatör och hipster – gratis.

– Jag är dålig på att ta tag i saker och kände att jag ville göra någonting riktigt bra en gång. Idén kom fram ur min oro inför faktumet att jag kanske inte kommer att få någon praktikplats, säger Andreas Zannin till Resumé.

Han har mötts av positiva reaktioner på Berghs. Samtidigt brinner det i knutarna med bara knappa två veckor kvar till Andreas Zannin ska hitta en arbetsplats.

Hemsidan till trots är du sent ute. Känner du en oro?
– Lite rädd är jag, jag ville dra till med något storslaget. Det var en stress i helgen när jag märkte att de flesta i min klass redan hade ordnat med praktikplats.

Hur kom du fram till karaktärerna?
– Den är en blandning i olika sidor hos mig i form av stereotyper.

Vilken är din favorit bland de tjänster som erbjuds?
– Det måste vara hipstern. Den ligger närmast mig som är en färgglad person.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Berghs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.