Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Aviciis strateg: ”Han ville inte synas — var helt ointresserad av sina sociala medier”

Publicerad: 30 april 2018, 06:26

Artisten Tim "Avicii" Bergling tog sitt liv för en dryg vecka sedan.

Foto: The Perfect World Foundation

Aviciis digitala strateg självkritisk efter artistens död, två journalister döda i självmordsattack och kraftig lönesänkning för Sir. Martin Sorrell. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

AviciiJeff BezosSir Martin Sorrell

Nils von Heijne hade som digital strateg och arbetat med varumärken som Electrolux och Absolut Vodka innan han började jobba med Tim Bergling, känd som världsartisten Avicii, under hösten 2015. I en intervju med DN berättar han om sitt dåliga samvete efter Tim Berlings död.

– Jag kunde ha varit mycket modigare. Jag kunde ha pratat med fler. Sagt att den här branschen är ju trasig. Vad fan håller vi på med, säger han i intervjun.

Han berättar också om artistens ovilja att jobba med sitt varumärke i sociala medier.

– Det var uppenbart att Tim inte ville synas. Han var helt ointresserad av sina kanaler i sociala medier. Han ville helst bara sitta i en studio och göra musik. Men fansen ville bara veta mer, höra mer.

Två journalister döda i självmordsattack
Minst 21 personer har dödats och flera andra skadats i dubbla självmordsattacker i Afghanistans huvudstad Kabul. Bland de döda återfinns AFP:s fotograf Shah Marai och en journalist från den lokala tv-stationen TOLO TV, rapporterar AP.

Sorrells inkomst föll med 70 procent
WPP:s avgående verkställande direktör Sir. Martin Sorrell betalades med 13,9 miljoner (motsvarande 167,7 miljoner kronor av reklamkoncernen under förra året. Det visar årsrapporten från 2017 som Campaign tagit del av. Hans ekonomiska ersättning sjönk därmed 71 procent jämfört med 2016 siffra på 48,1 miljoner pund (580 mkr). Och det är mindre än en femtedel av 70,4 miljoner pund (849,5 mkr) som han tjänade under 2015, och den lägsta siffran sedan 2011, då han fick 11,9 miljoner pund (143,6 mkr).

Twitter i blåsväder i Storbritannien
Twitter kritiseras av den brittiska regeringen efter avslöjandet om att ryska konton som drivs av botar kan ha påverkat valet förra året. Engranskning av The Times, i samarbetemed Swansea University, visade sig över 6500 ryska Twitter-konton (av vilka många identifierades som falska)genereradepositiva budskap om Jeremy Corbyn och Labour under valkampanjen.80% av bot-kontona skapades några veckor före valdagen den 8 juni. Det skriver The Drum.

Rymden viktigare än Amazon och Washington Post för Bezos
I en intervju med Business Insider säger Amazon-vd:n Jeff Bezos uppger att arbetet med rymdbolaget Blue Origin är det viktigaste arbetet han gör, före e-handelsjätten Amazon och Washington Post.
– Jag tror också att vi kommer att flytta all tung industri från jorden och att jorden blir reserverad för att leva på och för lättare industrier, det kommer helt enkelt vara en väldigt vacker planet, säger Bezos i intervjun.

Miljardaffär i telekombranschen
Tyskägda telekombolaget T-Mobile köper det amerikanska telefonbolaget Sprint för 26 miljarder dollar, motsvarande cirka 227 miljarder kronor. Det rapporterar flera amerikanska sajter, däribland Bloomberg. Förhandlingar om ett köp har pågått till och från under fyra år och offentliggjordes på söndagen. I och med förvärvet av Sprint blir bolaget en hårdare konkurrent till Verizon och AT&T på den amerikanska marknaden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.