Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Axel Springer köper Universum

Publicerad: 7 maj 2018, 07:27

Petter Nylander, vd på Universum med en bakgrund på Unibet och TV3.

Foto: Pressbild

Det svenska employer branding-företaget Universum köps upp av den tyska mediejätten Axel Springer. Prislappen sägs landa runt en halv miljard.


Ämnen i artikeln:

UniversumPetter NylanderAxel Springer

Universum grundades 1988 av Lars-Henrik Friis Molin som i dag är styrelseordförande och äger 70 procent av bolaget. Från början sysslade Universum med studenttidningar men är i dag ett digitalt employer branding-bolag med verksamhet på 58 marknader. Universum har 180 anställda och omsatte 310 Mkr i fjol, med ett rörelseresultat på cirka 60 miljoner.


Nu får de nya ägare i form av rekryteringsplattformen Stepstone som i sin tur ägs av tyska Axel Springer. Prislappen är okänd men enligt källor till Dagens Industri kan den ligga på omkring 500 Mkr. Vd:n Petter Nylander, som också är minoritetsägare och har genomdrivit de senaste årens transformation av bolaget, kommer att arbeta kvar även efter affären.
– Vi har varit noggranna med att hitta rätt köpare. De senaste åren har en rad olika köpare anmält intresse och vi har avfärdat alla bud utom detta. Vi har letat efter någon som har alla de delar vi saknar för att accelerera bolagets utveckling i nästa skede, och som också har rätt ambitioner och rätt kultur för att lyckas genomföra den resan, säger han i ett pressmeddelande.

Efter förvärvet blir Universum en central pusselbit i Axel Springers nya affärsområde för employer branding.
– De senaste fem åren har vi fokuserat på två skiften: från att satsa regionalt till globalt, och från traditionella kanaler till digitala och sociala. De kommande fem åren kommer handla om att integrera bolaget i den nya strukturen, utnyttja de nya möjligheterna den förser oss med och skala upp med hjälp av deras ekosystem, säger Petter Nylander.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.