Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Backteman lämnar S efter valet

Publicerad: 29 augusti 2014, 13:24

Sommaren 2013 blev det klart att Thomas Backteman lämnar jobbet som kommunikationschef på Swedbank för att bli volontär åt Socialdemokraterna under valrörelsen. Mitt i valrörelsen är det klart att han blir konsult på Hallvarsson & Halvarson där han tidigare arbetat.


Ämnen i artikeln:

Dagens OpinionThomas BacktemanSocialdemokraternaMUF

- Det blir otroligt spännande att återvända till Hallvarsson & Halvarsson som i dag är Sveriges största pr-byrå och står inför spännande utmaningar nu när byrån har köpts loss. Det är den trevligaste arbetsplatsen jag varit på, säger Thomas Backteman till Dagens Opinion.

Han tillbakavisar uppgifterna om att han skulle ha lämnat sitt uppdrag för Socialdemokraterna redan innan valet är slut – riksdagsvalet sker den 14 september.

Thomas Backteman var medlem i Moderaternas ungdomsförbund, Muf, i tidiga år och har även kallats en av "SAF:s blå kheremer".

Han skrev bland annat på DI Debatt:
" Om vi inte aktivt verkar för att utjämna klyftorna kommer samhällstrenden att fortsätta och individualismen sliter isär samhället. Sverige har blivit starkt för att staten är stark."

Han menade också att han hade gjort en omvänd resa och gått från att vara konservativ som ung, men radikal när han blev äldre.

Nu återvänder han alltså till sin gamla miljö pr-branschen – Thomas Backteman jobbade på Halvarsson & Halvarson fram tills att han blev kommunikationschef på Swedbank år 2007.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.