Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bauhaus sportsatsning växer

Publicerad: 5 november 2012, 13:38

Anders Albertsson, generalsekreterare Svensk Friidrott, Kim Amb, spjutkastare och Johan Saxne, marknadschef Bauhaus.

Foto: Pressbild

Bauhaus och Svensk Friidrott har tecknat ett samarbetsavtal. Bauhaus blir huvudsponsor i fyra år över nästa OS i Rio 2016. Sedan tidigare sponsrar byggvaruhuset Ishockeylandslaget.


Ämnen i artikeln:

BauhausJohan Saxne

I oktober stod det klart att Bauhaus hade tecknat ett sponsoravtal med  Svenska Ishockeyförbundet. Man gick därmed in som en av Tre Kronors huvudsponsorer.

Nu står det klart att Bauhaus även blir det svenska friidrottslandslagets huvudsponsor. Avtalet mellan Bauhaus och Svensk Friidrott löper på fyra år och gäller fram till OS i Rio de Janeiro 2016.

– Vi är otroligt glada och stolta över att få jobba tillsammans med Bauhaus på den här nivån. Det här ger oss båda många positiva värden och styrkor - och det ger oss en stabil plattform att göra en rejäl satsning tillsammans med Bauhaus mot nästa OS, säger Anders Albertsson, generalsekreterare i Svensk Friidrott.

Avtalet innebär att Bauhaus tar en aktiv roll som svensk friidrotts samarbetspartner och stödjer den generationsväxling som svensk friidrott befinner sig i just nu.
– Friidrotten är en folkkär idrott med djupa traditioner i Sverige med många starka förebilder. Vi hoppas också kunna vara med och bidra till återväxten bland unga, kommande friidrottslöften genom nya satsningar, säger Johan Saxne, Informations- och marknadschef på Bauhaus.

Bauhaus och Svensk Friidrotts samarbete innebär också ett engagemang i inomhus-EM i Göteborg 1-3 mars 2013.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BauhausJohan Saxne

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.