Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bekräftat: Gullers Grupp sköter FOI:s krishantering

Publicerad: 20 mars 2012, 15:27

FOI:s lokaler.

Foto: Martin Nauclér.

Resume.se kan berätta att Gullers Grupp är inkopplat som krishanterare hos Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI: – Vi samarbetar med Gullers Grupp, som är en av de upphandlade byråerna, säger Ann-Sofi Pejler Carlsson, kommunikationschef på FOI.


Ämnen i artikeln:

Sten TolgforsFOIGullers Grupp

FOI skrev ramavtal för 2+2 år med åtta byåer i februari i år. För  just strategiska kommunikationstjänster har FOI skrivit avtal med  Gullers Grupp, Coast Communications och Nova.

Kort därefter slog  Ekot-nyheten ned som en bomb om att FOI haft planer på att hjälpa  diktaturen Saudiarabien att bygga en vapenfabrik.

FOI:s  kommunikationschef Ann Sofi Pejler Karlsson upper att myndigheten i  normalfallet hanterar all kommunikation på egen hand, men menar att:  "eftersom vi haft en ökad efterfrågan från medier den senaste tiden har  vi haft behov av att förstärka vår kommunikationsenhet med extern  konsult."

FOI:s situation har kanske heller inte underlättats av  att det har uppstått rena rama pajkastningen mellan  försvarsdepartementet med försvarsminister Sten Tolgfors i spetsen och  FOI-chefer - alldeles nyligen höll Sten Tolgfors i en längre  presskonferens kring Saudiarabien-frågan.

FOI:s generaldirektör Jan-Olof Lind har även fått kritik från de egna leden.

Som vid många andra krissituationer är det inte helt ovanligt att myndigheter och organisationer kopplar in kriskonsulter.

FOI  utgör inget undantag i det avseendet, utan Ann Sofi Pejler Karlsson  bekräftar att man anlitar Gullers Grupp för att hantera krisen:

–  Det har handlat om förstärkning av resurser i vårt sedvanliga  kommunikationsarbete, både internt och externt, säger Ann Sofi Pejler  Carlsson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.