Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Berättarministeriet tar in Kreab

Publicerad: 15 november 2012, 09:15

Berättarministeriet.

Kreab Gavin Anderson blir Berättarministeriets nya PR/PA-byrå. Uppdraget här helt ideellt. – Det skrivna ordet är grunden i vår verksamhet, säger Kreabs Sverigechef Bengt Ludvigsson.


Ämnen i artikeln:

BerättarministerietKreab Gavin Anderson

Berättarministeriet arbetar sedan tidigare med reklambyrån Forsman & Bodenfors. Nu tar de in en ny samarbetspartner i form av Kreab Gavin Anderson. Den nya byrån ska agera bollplank i strategiska frågor, utveckla organisationens varumärke och hjälpa till med samhällskontakter.  
– Det är fortfarande en relativt ny organisation. Huvuduppgiften är att etablera fler skrivarverkstäder. I dag finns det två, men det kan bli många fler, säger Bengt Ludvigsson.

För byråns del passar uppdraget väl in i verksamheten.  
– Det skrivna ordet är kärnan i all kommunikation och det har det också varit i vår verksamhet sedan Kreab grundades för 40 år sedan. För oss är det därför väldigt roligt att kunna vara med och bidra till Berättarministeriets viktiga verksamhet. Förmågan att skriva och berätta är ofta avgörande för den personliga utvecklingen och berikar hela samhället, säger Bengt Ludvigsson.

Det var Berättarministeriet som approcherade Kreab och frågade om de kunde tänka sig att anta utmaningen – helt utan ersättning.  
– Vi är glada över att kunna attrahera de bästa att samarbeta med. Vi arbetar bara med långsiktiga strategiska relationer, vilket Kreab också gör, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

FAKTA/Berättarministeriet
Berättarministeriet är ett samverkansprojekt mellan kommun och näringsliv som driver skrivarverkstäder för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Syftet med verksamheten som till stor del drivs av volontärer är att på ett lustfyllt och kreativt sätt inspirera barn och unga att erövra de skrivna ordet och därmed ge dem en förutsättning att aktivt delta i samhällslivet.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.