Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Berghs-studenten blir vd på GolinHarris för en dag

Publicerad: 15 mars 2013, 09:11

Sofia Heidenberg, vd på GolinHarris och Lamin Sonko, Berghs-studenten som tar över vd-rollen för en dag.

Kommunikationsbyrån GolinHarris ger Berghs-studenten Lamin Sonko jobbet som vd för en dag, med full vd-lön. Han valdes ut bland ett stort antal sökande när Berghs School of Communications anordnade sin årliga "Career Day", där byråerna hade möjlighet att träffa morgondagens stjärnor.

Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationGolin Harris

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Berghs arrangerade "Career Day" den  9 mars. I samband med dagen efterlyste kommunikationsbyrån GolinHarris en student som antog utmaningen att leda företaget för en dag, med full vd-lön. Mängder av studenter anmälde sitt intresse. Efter en hel dags intervjuer föll valet på 25 årige Lamin Sonko som läser diplomutbildningen Strategisk kommunikation och PR.

– Lamin visade driv och engagemang och har en riktig entreprenörsådra. Han har, trots sin unga ålder, stor erfarenhet från både näringslivet och den ideella sektorn. Hans idéer och visioner om hur företag med hjälp av kommunikation kan stärka och driva sin affär imponerade otroligt mycket på oss, säger Sofia Heidenberg, vd för GolinHarris.

Lamin Sonko från Fisksätra i Nacka kommun har visat prov på sitt samhällsengagemang. Exempelvis är han vice ordförande i den ideella föreningen "Låt våra röster bli hörda" som bygger broar mellan politiker, näringsliv och invånare i Nacka, där han även fungerar som rådgivare åt kommunen.

Innan studietiden på Berghs arbetade Lamin Sonko med utbildning av unga entreprenörer.

– Det ska bli otroligt spännande att få sitta i vd-stolen under en dag. Det jag framför allt hoppas på är att jag ska bli utmanad, sånt gillar jag! Min taktik för dagen blir nog att fråga och ta till mig så mycket jag bara kan, men självklart vill jag även bidra med den kunskap och de erfarenheter jag har. Jag har ju planerat att axla en vd-roll framöver så det här blir en perfekt start, säger Lamin Sonko.

När han tar över vd-rollen kommer han bland annat att leda möten, träffa kunder och delta i både planerade projekt och mer spontana kommunikationsinsatser.

Det här är andra året som GolinHarris ger en student vid Berghs möjligheten att leda företaget för en dag, men full vd-lön. Valet föll då på Leyla Öfwerström, som efter utbildningen  anställdes på byrån som Associate Media Specialist.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev