Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Berth Milton på väg in i Hammarby

Publicerad: 28 januari 2008, 10:20

Först AIK – och snart kanske även Hammarby. Porrkungen Berth Milton är på väg in i ekonomiskt sargade Hammarby Bandy. – Han måste vara en underbar pr-människa, säger Bajens spelande tränare Stefan "Lillis" Jonsson till Resume.se.


Stefan "Lillis" Jonsson (till vänster) och de andra i Hammarby Bandy kan få ekonomiskt stöd från oväntat håll. Berth Milton kan vara på väg in i klubben. Foto: Scanpix.

Hammarby Bandy, som i fjol stod på randen till konkurs, har bolagiserats och genomför en aktieemission.

Nu kan klubben få in kapital från oväntat håll. Porrföretaget Private Medias vd Berth Milton uppges nämligen vara nära att gå in med pengar, skriver Veckans Affärer.

– Det stämmer. En hammarbymedlem tog kontakt med mig i mellandagarna efter julhelgen. Jag är intresserad. Men det ligger hos styrelsen för Hammarby Bandy att komma med förslag på vad jag kan göra, säger Berth Milton till VA.

Hammarbys vd Robert Carenfelt bekräftar att en enskild medlem i föreningen varit i kontakt med Berth Milton.

– Han är välkommen att teckna sig i den emission vi gått ut med. Men vi vill inte ha tre veckors fokus på Milton i media. Vi vill att fokus ska ligga på bandyn som vi brinner för, säger Carenfelt.

I höstas blev det stort rabalder när det visade sig att Berth Miltonköpt rejält med aktier i AIK Fotboll och blivit storägare drygt 8 procent av aktierna.

Varför vill då Milton även satsa på bandy?

– Jag vill att det ska vara kul för hela familjen att gå och se på idrott. Inte att det ska vara bråk och fylla och krävas en massa poliser, säger han till VA.

Hammarbys spelande tränare Stefan "Lillis" Jonsson har inga direkta synpunkter på Miltons eventuella intåg när Resume.se ringer upp.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska ha för åsikt, jag känner inte människan mer än det man hört ryktesvägen och att han äger Private. Det känns långsökt att han ska in i Hammarby Bandy. Vi omsätter runt 6,5 miljoner kronor och AIK omsätter säkert tio gånger så mycket. Det är svårt att se att det skulle vara världens bästa investering, ha ha. Men det är en öppen marknad och vem som helst får köpa aktier, säger "Lillis" till Resume.se.

Stefan "Lillis" Jonsson är dock imponerad över den uppmärksamhet Milton lyckas få i media.

– Han måste vara en underbar pr-människa. Det är jäkligt bra gjort att få så stort genomslag i media, det var ju rätt många spaltmeter som skrevs när det här med AIK var på tapeten, säger "Lillis".

Är det bra för klubben att förknippas med Berth Milton?

– All publicitet är bra publicitet, säger man ju, även om jag inte alltid håller med om det. Men som sagt, jag känner inte Berth Milton. Det är svårt att säga både det ena och det andra om en människa man inte känner.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.