Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Betsafes ambassadör misstänkt för grov stöld

Publicerad: 28 maj 2013, 09:57

Reza Madadi

I februari presenterades MMA-fightern Reza Madadi som spelbolaget Betsafes nya ambassadör. I går häktades han misstänkt för en så kallad smash-and-grab-kupp vid Stureplan i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

BetsafePocket Entertainment

Tidigare i år blev Reza Madadi Betsafes MMA-fighter och ambassadör. I en satsning från spelbolaget fick publiken följa kampsportaren inför UFC-matchen i Globen mot amerikanen Michael Johnson. Detta genom webb-tv-serien "In it to win it" som visades i sex avsnitt på MobilTV-kanalen Pocket Entertainment.

– För oss är det här ett perfekt sätt att få presentera vår nya ambassadör för en bred publik. Reza är en karismatisk idrottare som vi hoppas få jobba med länge och vi hoppas få vara en viktig del av hans karriär, sade Betsafes PR-ansvarige Thomas Bertilsson då.

UFC-matchen i Globen tog Reza Madadi hem, men nu väntar en ny kamp.

Under måndagen greps MMA-stjärnan, misstänkt för en smash-and-grab-kupp vid Stureplan. Bytet – väskor till ett värde av en miljon kronor. Tre gärningsmän fångades på övervakningskamerorna och Reza Madadi är misstänkt för grov stöld.

Brottet ska ha ägt rum klockan fem på fredagsmorgonen. Reza Madadi är avstängd av det svenska MMA-förbundet. Det skriver Expressen.

Pocket Entertainments marknadschef Jenny Grewdahl nåddes av beskedet tidigare i dag.

– Serien var inför UFC-matchen och vi har inte skissat på en förlängning, men det är förstås skittråkigt om det stämmer, jag hoppas att det inte är sant. Reza Madadi har varit en väldigt bra talesperson för MMA-sporten, säger Jenny Grewdahl till Resumé som betonar att hanteringen av ärendet ligger hos Betsafe.

– Det är en fråga för Betsafe hur de väljer att gå vidare. Om de vill ta sin hand ifrån honom eller låter honom ge sin syn på historien.

Reza Madadi förnekar brott via sin advokat Ivan Fialdani.

Fighern har ett brokigt förflutet. I början av 2000-talet dömdes han för flera brott. Reza Madadi var även misstänkt i det uppmärksammade rånet mot värdedepån i Västberga 2009, men friades.

Resumé söker Betsafes pr-ansvarige Thomas Bertilsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BetsafePocket Entertainment

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.