Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Betsson tvingas krishantera efter smutskastningskampanj

Publicerad: 18 december 2015, 09:25

Betssons aktie föll efter anklagelserna om smutsiga affären i Östeuropa

Foto: Bilden är ett montage

Betsson anklagas för smutsiga affärer i Georgien. På morgonen har Betsson via ett pressmeddelande skickat ut en dementi.


Ämnen i artikeln:

BetssonBörs

Förvärvet av Georgiens näst största spelbolag Europe-Bet gjordes i juni för omkring 430 miljoner kronor med ett möjligt tilläggsköpeskilling på ca. 300 miljoner kronor. I en rapport som fått spridning och som Dagens Industri skriver om i dag hävdas att affären rymmer allvarliga oegentligheter.

Bland annat påstås en av säljarna vara bulvan för en man med kopplingar till flera ledande georgiska politiker som har anklagats för korruption. Beställare av rapporten, som är framtagen av en analysfirma i USA, ska vara en hedgefond vars syfte är att positionera sig för en kursnedgång. Från spelbolagets håll understryker man att det rör sig om desinformation.

"Vår övertygelse är att seriösa aktörer på finansmarknaden ser igenom detta försök till kursmanipulation.", skriver Malin Sparf Rydberg, kommunikationsdirektör på Betsson i ett mejl till Resumé.

Under fredagsmorgonen har spelbolaget skickat ut ett pressmeddelande där de bemöter anklagelserna.

"Nu sprids ett anonymt dokument som innehåller felaktiga uppgifter och osanningar kring affären, sannolikt i syfte att smutskasta Betsson. Betsson har anledning att tro att en aktör, med syfte att göra ekonomisk vinning genom blankning av Betssonaktien, vill misskreditera företaget. Detta är något som Betsson ser mycket allvarligt på, särskilt då många småsparare äger aktier i företaget"

I pressmeddelandet framgår Betsson överväger att polisanmäla de som ligger bakom rapporten.

"När Betsson fick reda på att grundlösa rykten spreds kontaktades både Stockholmsbörsen och Finansinspektionen. Betsson undersöker nu möjligheter att vidta legala åtgärder mot dokumentets upphovsman och mot den fond som sprider detta dokument i syfte att manipulera kursen för egen ekonomisk vinning."

Under fredagens handel har Betssons aktie tappat tre procent på Stockholmsbörsen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BetssonBörs

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.