Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

”Bildt är den mest intressanta politikern vi har”

Publicerad: 20 september 2012, 09:47

Erik Zsiga.

Erik Zsiga slutar som presschef hos Electrolux för jobbet som pressekreterare hos utrikesminister Carl Bildt. – Carl Bildt är den mest intressanta politikern vi har i dag, med extremt lång erfarenhet. Han är också intressant intellektuellt sett och väldigt intresserad av kommunikation, säger Erik Zsiga.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtElectrolux

Som Resumé skrev i går efterträder Erik Zsiga Anna  Charlotta Johansson, som slutade i somras och nu är pressekreterare åt  Moderaterna.

Erik Zsiga har ett förflutet som aktiv i Moderata Ungdomsförbundet. Han har även en bakgrund på Timbro och han har varit ledarskribent på SvD.

Erik Zsiga myntade för övrigt begreppet "Popvänstern" i en bok med samma namn, 2004.

För Resumé berättar han nu om sitt nya jobb hos Bildt.

– Jag har jobbat i en global kommunikationsroll i Electrolux i fyra år. Att verka i ett börsnoterat konsumentföretag som är global marknadsledare är en verklighet som delvis påminner om internationell politik.

Hur gick det till när du fick jobbet?
– Jag fick frågan och när en halläning får en sådan fråga från en annan halläning blir svaret ja.

Erik Zsiga känner inte Carl Bildt sedan tidigare, men båda har funnits i den politiska sfären på olika sätt.

Nu blir det resor till världens alla hörn för Zsiga som tillträder i december.

– Det ska bli oerhört roligt att få vara med i  utrikespolitiken som intresserar mig väldigt mycket, säger Erik Zsiga, som altid har röstat på Moderaterna.

Hans far är ungrare och flydde från Ungern 1956.

– Det är en aspekt till. Svensk utrikespolitik hjälpte pappa och hans familj att komma hit. Svensk utrikespolitik spelar en stor roll internationellt och det gör det här jobbet extra spännande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Carl BildtElectrolux

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.