Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bindefeld lägger locket på efter pr-miss på Elle-galan

Publicerad: 15 januari 2013, 10:31

UPPDATERAD Resumé har upprepade gånger sökt Micael Bindefeld och den som har styrt arbetet kring Elle-galan, gruppledaren och kundansvarig Annika Hökmark. Duon vill inte kommentera upplägget kring Elle-galan, som ledde till att Kulturnyheterna presenterade vinnarna för alla de viktigaste kategorierna i förväg.


SVT:s Kulturnyheterna ingick en uppgörelse med Elle om att få presentera  Elle-galans vinnare i förväg. Det vill säga drygt 50 minuter innan  Elle-galan drog igång på fredagskvällen.

Reaktionen lät inte vänta på sig.

Style By:s chefredaktör, Jonna Bergh, skriver bland annat följande:
”Livetweetandet  från #ellegalan blev inte lika najs efter att @KULTURNYHETERNA outade  hela vinnarlistan innan galan började.”

Elles redaktionschef Mari Janson  blev minst sagt överraskad då Kulturnyheterna presenterade samtliga  vinnare för de viktigaste kategorierna som exempelvis Årets Bäst klädda  Man, Årets Klädda Kvinna och Årets Designer:

”Vi hade inte räknat med att Kulturnyheterna skulle presentera hela listan.”, sade hon till Resumé igår.

Michael  Bindefeld AB är pr-rådgivare åt Elle, men då Resumé upprepade gånger  försöker att få kommenterar från grundaren Micael Bindefeld alternativ  dess kundansvariga för Elle, Annika Hökmark, är det locket på som  gäller:
– Jag sitter i ett lunchmöte, säger Micael Bindefeld.

Resumé ringer upprepade gånger till kontoret, utan framgång.

Resumé ringer återigen upp Micael Bindefeld på tisdagen. Han svarar, men lägger på luren. En liknande procedur gäller då Resumé ringer upp kundansvariga Annika Hökmark tillika gruppledare på Micael Bindefeld under gårdagen.
– Nej, tyvärr hon kan inte ta samtalet nu, säger Kristina Stjerna, som är executive assistant på Micael Bindefeld.

Resumé  försöker upprepade gånger få tag i henne utan framgång. Då Resumé  ringer upp Annika Hökmark dagen efter är beskedet att hon precis är på  väg in i ett möte. Assistenten svarar:
– Alla har fått meddelande om att du har ringt, men jag vet inte varför man inte återkommer till dig, säger Annika Hökmark.

Det verkar som att ni inte har lust att prata om det hela?
– Jag ska som sagt informera om att du söker dem, säger Annika Hökmarks assistent.

Kort efter att Resumé publicerat ovanstående artikel återkommer Micael Bindefeld personligen med ett skriftligt svar. Så här skriver han:
"Enligt de avtal Micael Bindefeld AB har med Aller Media som gäller Ellegalan varken kan eller får vi diskutera eller kommentera vårt PR-arbete med utomstående och framför allt inte med media."

Han berättar också att man jobbar nära Maria Sjölander, marknadschef,  och Stina Samolov, eventchef, kring Elle-galan och att: "Metodiken och arbetet arbetet har utvecklats under de många år vi arbetat tillsammans och ingenting görs utan att det nogsamt förankrats inom denna arbetsgrupp."

Micael Bindefeld avslutar med:
"Svaret på några av dina frågor är följaktligen att alla mediastrategiska beslut runt Ellegalan fattats i nära samarbete med kund och att det mediala genomslaget för att befästa Ellegalans position som årets viktigaste modeevent vida överträffat våra egna och vår kunds förväntningar."

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.