Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bites vd hoppar av när byrån ”försvinner”

Publicerad: 6 augusti 2014, 09:21

Christian Lundgren.

Bite PR:s Sverige-vd Christian Lundgren hoppar av när pr-byrån försvinner i och med den globala sammanslagningen med systerbyrån Text 100. Den senaste tiden har han jobbat med integrationen som bland annat innebär att han förlorar sitt eget jobb.


Ämnen i artikeln:

Marta KarlqvistText 100

– Det känns naturligtvis lite tudelat, men jag har själv förslagit det här för den svenska marknaden. Nu sker istället sammanslagningen på det flesta marknaderna internationellt där båda byråerna finns och tror att det blir bra för både kunder och medarbetare, säger han till Resumé.

Varumärket Bite försvinner när byrån slås ihop med systerbyrån Text 100 världen över.

I Sverige innebär det att Bites sju medarbetare flyttas över till Text 100 som i dag har fyra anställda.

Men Bites vd Christian Lundgren följer inte med. Den senaste tiden har han jobbat med integrationen – överflytten av medarbetare och kunder – och avskaffat sin egen tjänst.

– Jag hoppar av när Bite försvinner som varumärke. Jag ska arbeta vidare ett tag till med integrationen och har ett antal nya erbjudanden att utvärdera, men framförallt ska jag ta tillfället att komma fram till vad jag själv vill göra framöver.

Känns det inte bittert?
– Det var väl inte vad jag tänkte mig från början. Men jag har själv förslagit det här och jag är nöjd med vad jag har gjort under min tid som vd för Bite här i Norden, där jag har utvecklat både teamet, kunderna och våra tjänster. Sammanslagningen stärker erbjudandet både i Sverige och internationellt och vi får även ett kontor i Danmark.

Christian Lundgren rekryterades som vd för Bite 2010. Han kom från K-Street och efterträdde Marta Karlqvist som idag är vd för Cohn & Wolfe.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Marta KarlqvistText 100

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.