Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Blåvitt och Adidas förlänger avtal

Publicerad: 10 maj 2011, 12:41

ICA försvann från Blåvitts tröjor – men Adidas består. Sportjätten förlänger avtalet med IFK Göteborg.


Ämnen i artikeln:

AdidasIFK GöteborgIca

Blåvitt-stjärnan Tobias Hysén med Adidas-matchtröjan.

ICA och Adidas är två klassiska spnsorer hos IFK Göteborg. ICA försvann före säsongsstarten, men Adidas blir kvar. Sportjätten har valt att föränga avtalt med fyra år.

Undantaget några säsonger på 1990-talet då Reebok istället hoppade in har IFK Göteborg och Adidas samarbetat sedan 1977.

”Med det nya avtalet fördjupas samarbetet kring att utveckla verksamheten på många plan – inte minst med nya Kamratgården, en toppmodern fotbollsanläggning och mötesplats, och Kvibergprojektet, nya faciliteter för föreningens ungdoms- och skolverksamhet. Dessutom kommer adidas att ta en aktiv roll i Samspelet, IFK Göteborgs aktiviteter för samhällsansvar, inte minst avseende barn och ungdomar", skriver Adidas i ett pressmeddelande.

– IFK Göteborg är en viktig partner till oss i den strategiskt viktiga västmarknaden och en fantastisk plantskola för unga fotbollstalanger. Att förlänga avtalet och fördjupa vårt samarbete, inte minst kring att lyfta och utveckla ungdomsverksamheten, känns helt i linje med adidas varumärke, säger Henrik Bunge, nordisk VD för adidas Group, i en kommentar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

AdidasIFK GöteborgIca

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.