Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Blekt framträdande, Hägglund"

Publicerad: 10 juli 2008, 06:18

ALMEDALEN. EU-parlamentarikern Lars Wohlin, pr-konsulten Markus Lindblad och Fokus reporter Torbjörn Nilsson var domare över kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund på Resumés och Axess TV:s Pratbar i Almedalen. De gav medelbetyg åt åt Hägglunds ”bleka framträdande och klassiska kd-tal”.


Lars Wohlin, tidigare Riksbankschef och nu EU-parlamentariker, Markus Lindblad, pr-konsult på Trimedia och Fokus politiske reporter Torbjörn Nilsson. Foto: Andreas Elgstrand

Mest positiv var Lars Wohlin, som 2006 hoppade av från Junilistan och gick med i Kristdemokraterna:

–  Göran Hägglund är en bra talare och han pratade engagerat om de mjuka frågorna. Men Allianspartiernas ledare borde sluta sortera frågorna efter sina departement och våga ta upp de stora frågorna.

Torbjörn Nilsson klassade Hägglunds framträdande som försiktigt blekt:

–  Ett   klassiskt tal, men han missade några för kd viktiga frågor, till exempel jämställdheten. Dessutom ägnade han sig åt historierevisionism och sade att kd 2006 gick till val på vård och omsorg. Vad jag minns handlade det om sänkt bensinskatt och slopad fastighetsskatt.

Markus Lindblad var mer positiv:

–  Kd har fått tillbaka sin partiledare och han höll ett klassiskt kd-tal. Han gjorde ett kraftfullt och tydligt angrepp på Sverigedemokraterna och det var bra.

Däremot hade ingen i panel riktigt begripit vad kd-utspelet om sluten psykiatrisk vård och fängelse gick ut på.

–  Hägglund ska ju förklara det på torsdagens möte med alliansens ledare, jag kanske begriper då, sade Lars Wohlin.

Däremot fick Hägglund kritik för sin diskreta framtoning:

–  Uppklädd och blek, summerade Torbjörn Nilsson. Och han körde samma skämt som han dragit fem gånger tidigare. Det mest överraskande är att han sade om att en familj kan se olika ut, han talade inte om mamma, pappa och barn. Sånt är stort för kd.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.