Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bo Bylund till Nowa

Publicerad: 9 juli 2012, 09:03

Bo Bylund, tidigare generaldirektör för bland annat Arbetsförmedlingen och Banverket är sedan en tid tillbaka konsult hos kommunikationsbyrån Nowa Kommunikation – som är specialiserad på samhällsinformation och arbetsgivarfrågor.


Nowa Kommunikation finns idag i Stockholm, Göteborg, Malmö samt  Halmstad och har 25 medarbetare. Bo Bylunds roll är inom ett nytt  tjänsteområde som heter Nowa Executive, där man tillhandahåller senior  strategisk rådgivning.

66-årige Bo Bylund valde jobbet på Nowa för att han gärna ville jobba  några år till med de erfarenheter och det nätverk han har och för att han tycker byråns ledningsduo Rune Nordströn och Anders Wallquist är stimulerande  personer. Han tror att hans erfarenheter kan bidra på flera sätt:

- Jag har stora erfarenheter av att leda organisationer och är van  vid att vara i rampljuset. Samtidigt har jag lärt mig krishantering på  hög nivå och hur man skapar relationer med regeringskansli och riksdag.  Jag har också betydande nätverk över hela landet.

Nowa Executive är ett nytt affärsområde - varför behöver företagen den här typen av rådgivning idag?

- En brist i många företag är att man inte har kompetenser inom  viktiga områden man jobbar med eller påverkas av. Kunskaper om  samhällsrelationer, hur det politiska systemet fungerar och frågor som  på olika sätt är relaterade till kommunikation är viktigare för  företagen än de ibland förstår. De privata företagen kan inte huka sig  längre utan blir mer och mer utsatta för offentlig insyn, säger Bo  Bylund.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.