Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bodil Sidén lämnar Uber – ska hjälpa JKL-grundaren

Publicerad: 5 november 2018, 11:42

Ubers talesperson i Norden Bodil Sidén med en bakgrund som vice ordförande i Moderata ungdomsförbundet lämnar företaget. Nu blir hon kommunikationskonsult i Bellbird, där JKL-grundaren Anders Kempe är vd.


Ämnen i artikeln:

KommunikationsbranschenBodil Sidén

Bodil Sidén har varit Ubers talesperson i Norden i två år nu lämnar hon sitt uppdrag och blir kommunikationskonsult på kommunikationsbyrån Bellbird. Det skriver Di Digital.

– Jag började på Uber efter att jag hade lämnat Moderaterna på grund av närmandet till Sverigedemokraterna. Efter att ha slagits för öppenhet var det fantastiskt att få jobba på Uber, där integrationen sker i praktiken. Många av förarna kommer från andra länder", säger Bodil Sidén.

Bellbird jobbar i gränslandet mellan kommunikation, marknadsföring och affärsutveckling. Byrån grundades våren 2017 av Anders Kempe (som är bolagets vd), tidigare medgrundare till JKL och EMEA-chef för MSL, samt Maria Stern och Robert Johansson. Sedan sommaren 2017 är även David Sandström, tidigare vd DDB och numera marknadschef på Klarna, och Michael Wolf, tidigare vd för Swedbank, delägare i Bellbird.

Innan Bodil Sidén blev vice ordförande i MUF var Bodil Sidén pressekreterare åt tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt (M).

I augusti tillkännegav Bellbird rekryteringen av Per Frykebrant från Juno PR som ny pr-konsult.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.