Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bonnier lämnar Hannah och Amanda

Publicerad: 11 september 2019, 08:36

I går försattes Hannah Widell och Amanda Schulmans skönhetssatsning i konkurs. Nu drar sig Bonnier Ventures – som är storägare och har investerat 11 miljoner – ur systrarnas bolag.


I går rapporterade Resumé om hur Hannah Widell och Amanda Schulman valt att sätta sin satsning på skönhetssalonger i konkurs. Med det går tre bolag i graven: ASHW Concept Store Beauty & Fashion, ASHW Concept Store Beauty och ASHW Concept Store Fashion Samtidigt genomför koncernen en omstrukturering som innebär att klädvarumärket Daisy Grace fortsätter i ett nytt renodlat bolag.

– Det är så klart ett tufft beslut, men det var enda affärsmässigt rätta vi kunde göra i det här läget. Självklart är det inte ett roligt beslut, men det handlar om att göra det som är bäst för affären, sade Perfect Days vd Karolina Roslund till Resumé i går.

Nu säger Karolina Roslund till Breakit att Bonnier Ventures som har investerat över 11 miljoner i verksamheten nu är utköpta från koncernen. Köpare är Hannah Widell och Amanda Schulman.

I den senaste årsredovisningen som Breakit har tagit del av framgår det att det konkursade bolaget ASHW Concept Store Fashion som tidigare gick under namnet Daisy Grace har kostat investerare och ägare cirka 25,5 miljoner kronor.

Omsättningen i Perfect Day rasade med nära 40 procent under 2018 till 41 miljoner kronor (64,6 miljoner kronor 2017). Bolaget visade dessutom röda siffror -2,2 miljoner kronor.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.