Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Bonusregn över Westanders personal

Publicerad: 22 januari 2010, 09:45

Bonuspengarna regnar över medarbetarna på pr-byrån Westander. 3,1 miljoner kronor av vinsten på 6,4 miljoner kronor delas ut till personalen. – I den värsta lågkunjunkturen under efterkrigstiden har vi den näst högsta vinstdelningen sedan vinstdelningsprogrammet startade 2002, säger Patrik Westander.


Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Patrik Westander.

– Konjunkturen har inte bara stabiliserats, det har vänt. Lågkonjunkturen är över, sa Westanders vd Patrik Westander till Resume.se i oktober.

Och byråns lönsamhet för 2009 blev bättre än man förutspått. Resultatet för fjärde kvartalet blev det bästa någonsin för ett fjärde kvartal – 2,7 miljoner.

Rörelseresultat för 2009 på 6,4 miljoner kronor är en ökning med 0,2 miljoner eller tre procent jämfört med 2008. Vinstmarginalen ökade till 25 procent.

Byråintäkten blev 25,1 miljoner, vilket är en minskning med 0,8 miljoner eller tre procent jämfört med 2008.

Rekordbeloppet 3,1 miljoner kronor av vinsten delas ut i bonus till personalen.

För en anställd som jobbat hela året innebär det 141 000 kronor i bonus – lönsamhetsmålet var 100 000 kronor i årsbonus.

I fjol var bonusen till de anställda 94 000 kronor.

Som högst bonus fick medarbetarna 2004 – 169 000 kronor per anställd. Vinstdelningsprogrammet startade 2002.

– Vi är mycket glada att vi lyckades överträffa vårt lönsamhetsmål, som är detsamma i både låg- och högkonjunktur. Det faktum att all vinst utöver lönsamhetsmålet numera går till den kollektiva bonusen bidrog säkert till det goda resultatet, säger byråns vd Patrik Westander..
Westander delar alltid ut 40 procent av rörelsevinsten i bonus till de anställda. Alla får lika mycket. All vinst utöver lönsamhetsmålet går till de anställdas kollektiva bonus. Lönsamhetsmålet motsvarar en vinst på cirka 200.000 kronor per anställd.

– Vinstdelningen i lågkonjunktur uppmuntrar till samarbeten – det sänder positiva signaler som uppmuntrar till tt behålla och rekrytera ny personal, säger Patrik Westander.

– Fler byråer borde överväga att införa vinstdelning, lika för alla. En rejäl kollektiv bonus uppmuntrar till samarbete i en lågkonjunktur och underlättar rekrytering i en högkonjunktur, säger Patrik Westander.

Westander har 23 anställda.

Totalt ska sex personer rekryteras i år. Tre av dessa är redan klara för byrån.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Patrik WestanderWestander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.