Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Boo Ehlin tappar uppdraget som Vattenfalls presschef

Publicerad: 1 december 2010, 13:05

Boo Ehlin avslutar sitt uppdrag som Vattenfalls presschef. Han hävdar att det inte ligger någon schism bakom och att han från årsskiftet ska jobba vidare inom bolaget med medierelationer, dock utan någon operativ roll.


Ämnen i artikeln:

VattenfallBoo EhlinElisabeth Ström

Boo Ehlin.

– Jag har ett mycket bra samarbete med Vattenfalls kommunikationsdirektör Elisabeth Ström. Jag ser också Vattenfalls omorganisation på marknad och kommunikation som en spännande nystart, säger Boo Ehlin.

Han är erfaren inom kommunikationsområdet och har bland annat ett förflutet som presschef för Nordea och SEB. Han är också kommunikationsansvarig för Vinge på konsultbasis. Dessförinnan har Boo Ehlin varit journalist, bland annat på Dagens Industri och Privata Affärer.

Boo Ehlin började som konsult på Vattenfall i augusti. Inte ens ett halvår efter blir han alltså av med sitt uppdrag som Norden-presschef för Vattenfall:

– Jag iklädde mig rollen som acting chef för Norden vad gäller medierelationer. Men Vattenfall har påbörjat en större omorganisation där Norden försvinner som affärsområde. Då är det naturligt att min operativa roll försvinner.

Boo Ehlin uppger att konsultuppdraget för Vattenfall sträckte sig fram till årsskiftet, men att han redan kommit överens med Vattenfall om fortsatta uppdrag:

– Jag får ingen operativ roll, men både jag och Vattenfall vill fortsätta samarbetet. Det är ett otroligt spännande uppdrag, säger Boo Ehlin.

Resumé har tidigare rapporterat att public-affairs-höjdaren Anna Karin Wallberg, nordiska presschefen Erik von Hofsten, koncernens presschef Mark Vadasz, nordiska kommunikationschefen Anne Westersund och nordiska public affairs-chefen Bosse Andersson lämnat Vattenfall.

En nyckelposition står alltså återigen ledig hos Vattenfall:
– Internt hette det att han var den nye presschefen, säger en källa till Resumé.

I samband med att Mark Vadasz lämnade Vattenfall kommenterade han relationen med Elisabeth Ström på följande sätt: ”Det är lätt att vara ense om att vara oense.”

– Jag rapporterar till Ivo Banek, som är head of media relations för Vattenfall-koncernen. Men eftersom jag tillhör kommunikationsavdelningen har jag Elisabeth Ström som chef. Vi har en mycket bra relation som jag ser fram emot att fortsätta utveckla i framtiden, säger Boo Ehlin.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.