Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

"Boris Benulic behöver ingen pr-konsult"

Publicerad: 23 november 2011, 10:54

Harald Ullman och Boris Benulic.

Foto: Andreas Elgstrand och Kraft & Kultur.

Harald Ullman agerar inte pr-konsult åt Kraft & Kulturs vd Boris Benulic. Däremot har Ullman pr uppdrag åt studentsajten Lycknis, som startades av Ullman och Benulic, men som i dag ägs av Kraft & Kultur.


Ämnen i artikeln:

Harald Ullman

Kraft & Kulturs norska ägare Troms kraft har anmält ett misstänkt bedrägeri i det svenska dotterbolaget. 1,8 miljarder kronor ska ha försvunnit ur bolaget och en anmälan har lämnats in till Ekobrottsmyndigheten. Kraft & Kulturs vd Boris Benulic har av ägarna tvingats lämna bolaget.

I Expressen i dag sägs att Harald Ullman agerar pr-konsult åt Benulic. Det tillbakavisar Harald Ullman:

– Det är fel. Boris behöver ingen pr-konsult. Däremot har Ullman pr ett uppdrag att marknadsföra studentsajten Lycknis, som Kraft & Kultur äger, säger Harald Ullman.

Och som ni startade ihop?
– Ja, vi startade det 2006. Men nu ägs det av Kraft & Kultur.

Hur Lycknis påverkas av svindlerimisstankarna har Harald Ullman ingen uppfattning om.

I förra veckan blev det känt att Harald Ullman agerade pr-konsult åt den i Sverige våldtäktsmisstänkte Wikileaksgrundaren Julain Assange.

Kraft & Kultur är i dag Sveriges sjätte största elbolag. Under Boris Benulics ledning har de också blivit något av ett mediehus. De driver kulturtidskriften Voltaire, tidningen Äventyr och har förslagsverksamhet och bokförsäljning.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Harald Ullman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.