måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Breiviks advokat – årets kommunikatör

Publicerad: 2 januari 2013, 09:02

Geir Lippestad och Anders Behring Breivik under rättegången

Foto: Skärmdump från VG:s sändning

Geir Lippestad har blivit uppmärksammad som massmördaren Anders Behring Breiviks advokat. Nu har Kreab Gavin Anderson korat honom till årets kommunikatör i Norge. Det skriver tidningen Kampanje.

Ämnen i artikeln:

Anders Behring BreivikKreab Gavin Anderson

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Rankingen bygger på att ett urval av Kreab Gavin Andersons kunder och samarbetspartners kommer överens om vem som de tycker stått för årets kommunikationsbragd.

Flera namn på listan har kopplingar till händelserna i Oslo och Utøya den 22 juli 2011. Toppar gör Anders Behring Breviks försvarsadvokat Geir Lippestad.

– Det är svårt att föreställa sig ett tuffare uppdrag än att försvara en av landets värsta förbrytare genom tiderna. Att försvara terroristen Anders Behring Breiviks rättigheter som medborgare i rätten och samtidigt möta almänhetens förväntningar och strängt straff är en kommunikationsmässig balanskonst, säger Jan Erik Fåne vd och partner på Kreab Gavin
Anderson i Oslo till Kampanje..

Juryn hade fem namn att välja utöver Geir Lippestad: Däribland ordföranden i 22 juli-kommisionen, Alexandra Bech Gjørv och Kristopher Schau som bevakade rättegången for norska Morgenbladet.

Anders Behring Breiviks advokat fick hälften av rösterna.
– Geir Lippestad imponerade på nationen med sina balanserade budskap där han både lyckades axla den egna rollen och samtidigt företräda sin klient på ett professionellt sätt, säger Jan Erik Fåne till Kampanje.

I en omfattande porträttintervju med norska Dagens Näringsliv i samband med julafton berättade Geir Lippestad att han byggt upp en kommunikationsstrategi kring en teknik som  bygger på att upprätta en värdegrund som folk känner igen sig i.

– När man först har kommunicerat värdegrunden så har folk lättere för att förstå kraven som ställs på en advokat. Då blir det enklare att gå över till den juridiskt tekniska kommunikationen, sade Geir Lippestad til Dagens Näringsliv.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev