fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Brunswicks senaste krisåtgärd för Carema

Publicerad: 13 december 2011, 10:45

Resume.se avslöjade tidigare i år att kritiserade vårdbolaget Carema Cares pr sköts av Brunswick. Nu kommer nästa pr-insats: Caremas ägare, riskkapitalbolagen Triton och KKR, går i dag ut i en gemensam annons i Dagens Nyheter och skriver att de ska börja skatta i Sverige.

Ämnen i artikeln:

Carema CareBrunswick

EV

Emanuel Videla


Resume.se avslöjade tidigare i år att det är pr-byrån Brunswick, under ledning av toppmoderaten och Ericssons tidigare informationsdirektör Henry Sténson, som krishanterar det hårt kritiserade vårdbolaget Carema Care. I dag kommer en ny pr-åtgärd från Carema Cares ägare, riskkapitalbolagen Triton och KKR. I en annons i dagens DN, placerad bredvid tidningens debattsida, skriver man att de kritiserade skatteuppläggen ska skrotas. Man ber också om ursäkt till de som drabbats av den bristande vården.

Mats Bergstrand, tidigare ansvarig för DN Debatt och numera konsult på JKL, säger att man troligtvis har velat säkra en plats långt fram i tidningen.

– Uppfattningen är att man då läses av fler, säger han till Resume.se.

Mats Bergstrand säger också att Tritons och KKR:s text hade haft en större tyngd om den publicerats som en debattartikel.

– Då har det gjorts en publicistisk bedömning. Det ger signaler om att en redaktör anser att innehållet har ett publicistiskt värde.

DN debatts redaktör Bo G Andersson vill inte kommentera frågan om Triton och KKR i ett första läge ville se texten publicerad som en debattartikel.

– Jag vill inte kommentera den information vi har haft och som vi valt att inte gå vidare med, säger Bo G Andersson.

Resume.se har sökt ansvariga på Caremas pr-byrå Brunswick.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev