Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

PR

Byrågrundare blir smsprofessor

Publicerad: 7 augusti 2015, 07:40

Nu ska Prontogrundaren Gabriel Sundqvist ge en annan typ av kommunikationsråd

Digitala kommunikationsbyrån Prontos grundare startar podden "Smsprofessorn". Här kommer han att svara på lyssnarnas frågor om hur man svarar på sms i olika situationer.


Ämnen i artikeln:

ProntoPodcast

Podcasten bygger helt på lyssnarnas frågor och som smsprofessor kommer Gabriel Sundqvist att analysera, tolka och ge råd kring sms-kommunikation. Podden är ett privat initiativ som växt fram under byrågrundaren under sommaren.

– Att hjälpa andra människor genom analys och rådgivning kring deras sms-kommunikation har varit en naturlig roll för mig i vänskapskretsen, att göra det i form av en podcast kom bara till mig och blev en utmaning för mig själv. Är jag rätt person? Vem är jag att säga till andra vad som är rätt och fel? Efter en natts sömn bestämde jag mig och blev smsprofessor av hela mitt hjärta, säger Gabriel Sundqvist till Resumé.

Han kommer även att ge kommunikationsrådgivning kring andra kanaler så som Kik, Whatsapp, Snapchat och Facebook Messenger. Men primärt sms.

– Sms är en kommunikationsform som ofta behandlas styvmoderligt, som en andra klassens form av kommunikation. Jag tycker tvärtom att sms är en central del av livet som ligger väldigt nära människan, känslorna och samhörigheten med andra. Ett rätt formulerat sms, till rätt person, vid rätt tidpunkt kan flytta berg.

Jagar du sponsorer?
– Ja, massor av sponsorer i form av lyssnare som bidrar genom att skicka in sina sms-funderingar till mig. Finansiella sponsorer har jag inte tänkt på men jag tar nog hellre betalt för premiumtjänster, som att mot en liten peng få prata med mig live och få råd när det verkligen gäller, än traditionellt sponsorskap.

Vad har du för ambitioner kring antalet lyssnare?
– Som nyförälskad i att göra podcast är jag lycklig för varje enskild lyssnare och är inne hela tiden och kollar statistiken. Med tiden fungerar inte det men har jag om ett tag tusen lyssnare känner jag att det är värt den tid jag lägger ned, får jag ännu längre fram 10 000 lyssnare är jag enormt tacksam och ödmjuk. Ju fler lyssnare jag får, desto fler människor kan jag hjälpa.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

ProntoPodcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.